Đurović se sastao s vojnim atašeom Velike Britanije: Intezivirati saradnju uprkos ograničenjima koje uzrokuje pandemija

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore (VCG), brigadni general Milutin Đurović, sastao se sa izaslanikom odbrane Velike Britanije u Crnoj Gori potpukovnikom Kristoferom Mejkokom. General Đurović je naglasio da je zadovoljan saradnjom oružanih snaga dvije zemlje, naročito u oblastima sajber odbrane, realizacije zajedničkih vježbi, traganja, spašavanja i pomorske sigurnosti.

Posebno je iskazao spremnost VCG za dodatno intenziviranje saradnje i dodao da se nada da će sve aktivnosti iz Plana bilateralne saradnje za ovu godinu biti realizovane, uprkos ograničenjima koja su uzrokovana pandemijom koronavirusa.

Vršilac dužnosti direktora Direktorata za logistiku, potpukovnik Veljko Mališić koji je prisustvovao sastanku, naglasio je zainteresovanost Ministarstva odbrane za razvoj saradnje u opremanju i modernizaciji Mornarice, imajući u vidu bogato iskustvo i kapacitete Kraljevske mornarice Velike Britanije.

Mejkok je iskazao veliko zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i naglasio da oružane snage Velike Britanije daju punu podršku daljem razvoju saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Izaslanik odbrane Velike Britanije sastao se i sa komandantom Mornarice Vojske Crne Gore, kapetanom fregate Goranom Đurkovićem.

Sagovornici su istakli odličnu bilateralnu saradnju i razgovarali o njenom daljem razvoju, kako bi zajednički doprinijeli sigurnijem ambijentu na moru i održavanju bezbjedne plovidbe.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Predsjednica Slovačke uputila telegram Đukanoviću: U ovom teškom trenutku...

“Uvaženi gospodine Predsjedniče, sa dubokom tugom primila sam vijest o tragičnim događajima koji su se desili u...

Nikšićanin ranjen u tuči

Kako nam je nezvanično potvrđeno u Nikšiću je došlo do ranjavanja jedne osobe oštrim predmetom, kojoj su...

CPC će sjutra služiti liturgiju za stradale na Cetinju

Službe će, najavljuju iz CPC, služiti od 10 časova. “Pozivamo Vjerni narod da uzme...

Đukanović: Cijenimo pažnju susjeda i poruke saosjećanja i podrške...

Đukanović je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, danas imao odvojene telefonske razgovore sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i...

Rakočević o radu policije na Cetinju: Preventivne mjere potpuno...

Očekuje da se nadležni organi što prije izjasne po pitanju eventualnih propusta u radu policije.

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare