Dodijeljeni setifikati polaznicima programa „Student bussines Hub“

U zelenoj sali Rektorata Univerziteta Crne Gore (UCG) juče su dodijeljeni sertifikati polaznicima programa „Student bussines Hub-a“, prenosi Mediabiro.

Kako je ranije najavljeno program će u 2021. obuhvatiti 30 studenata, podijeljenih u dvije grupe, po 15 u jednom semestru.

Student Business Hub realizovan je od strane Karijernog centra Univerziteta Crne Gore u saradnji s kompanijom Balance to Business. Ovaj besplatni program obuke realizovan je kroz tri cjeline. Na samom početku, polaznici su imali priliku da upoznaju i prepoznaju svoje potencijale, utvrde šta zaista žele od svoje budućnosti i na koji način mogu dostići definisani cilj, te su prisvojili i naučili nove alate iz oblasti ljudskih resursa i poslovnog menadžmenta kroz segment programa pod nazivom “Karijerni potencijal”.

Osnivačica i direktorica Balance2Business Jelena Vuletić objasnila je koji su to sve treninzi i coatching programi koji podrazumijevaju rad u „Student bussines Hub-u“.

Kazala je da su kroz šest radionica polaznici učili kako da efikasno obavljaju sastanke, kako da upravljaju vremenom, kako postaviti prioritete i donositi odluke.

Ona je rekla da se nada da je mladim ljudima prenijela inspiraciju, šta zapravo znači rad na sebi.

„A rezultati Student bussines Hub-a ćemo tek da vidimo u budućnosti“, zaključila je ona.

Menadžer Karijernog centra Univerziteta Crne Gore Ivica Todorović kazao je da su se trudili da se na ovaj program prijave studenti sa svih fakulteta, kako bi, osim znanja koja stiču na fakultetu, usvojili nova znanja i vještine.

„Karijerni centar će akcenat staviti na to da ta karijerna znanja i vještine prenese na mlade ljude jer im je to neophodno u poslovnom svijetu i svijetu međusobnih odnosa takođe u poslovnom ambijentu“, rekao je on.

Najavio je da će u sljedećem semestru, odnosno u septembru, početi da rade sa drugom generacijom Student bussines Hub-a.

Polaznici ovog programa zadovoljni su onim što su naučili tokom radionica i smatraju da će im ta znanja i te kako pomoći u budućnosti i karijeri.

Studentkinja master studija Ekonomskog fakulteta u Podgorici Jovana Bošković, kazala je da su nova znanja svakako potreba svakog zaposlenog i svake kompanije.

„Radionice su bile sjajna prilika za usavršavanje starih ali i sticanje novih i bila je čast i zadovoljstvo slušati inspirativnu Jelenu Vuletić“, kazala je Bošković.

Studentkinja psihologije na Filozofskom Fakultetu Milica Krivokapić, rekla je da su treninzi ispunili njena očekivanja.

Njen motiv je, kaže, bio rad na sebi i podsjećanje na vještine koje su važne kako na ličnom, tako i na profesionalnom nivou.

Nina Krivokapić koja je završila Fakultet političkih nauka saglasna je sa kolegincama da je najvažnije raditi na sebi i na ličnim kompetencijama u čemu im je ovaj program svakako pomogao.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Jelići demantovali Vujošević: Podnijećemo krivičnu prijavu

“Potpuna je besmislica i izmišljotina o višemilionskim zloupotrebama. Tek je gnusna, bijedna laž da su naša djeca...

Ručna bomba u dvorištu kuće državnog sekretara MUP-a Rada...

Prema nezvaničnim informacijama Vijesti, takozvana “kašikara” pronađena je tokom sređivanja dvorišta, nakon čega je obaviještena policija.

Sjutra kiša

Više izgleda za padavine u sjevernim i sjeveroistočnim predjelima. Kako je saopšteno iz Zavoda...

VESNA DEDIĆ obožava ovo mjesto, da li vam je...

Poznata novinarka i spisateljica, po svemu sudeći, uživa u „svojoj koži“, a pratioce je iznenadila izazovnim fotografijama...

Žena koja vara je mudra!

Kad muškarac vara, on je nitkov. Kad žena vara, ona je mudra. Muškarac koji...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare