Episkop Joanikije: Privođenjem Mitropolita Amfilohija svi smo povrijeđeni

Sa zaprepašćenjem smo primili vijest da je danas na praznik Hristovog ulaska u Jerusalim priveden u podgoričku policijsku stanicu Njegovo Visokopreosveštenstvo Mitropolit crnogorsko-primrski Amfilohije sa nekoliko sveštenoslužitelja samo zato što je po svom ranije utvrđenom rasporedu vršio svetu službu na drevnim temeljima manastira Zlatice, rekao je u izjavi za Portal Mitropolije crnogorsko-primorske Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije.

“Ovaj sramni postupak podgoričke policije učinjen pod zlonamjerno smišljenim i providnim izgovorom borbe protiv korona virusa nije ništa drugo nego novi udar na Crkvu i Svetu vjeru Pravoslavnu”, kaže Vladika Joanikije.

Dodaje da “svi mi pravoslavni sveštenici i vjernici, poštujući zasluge, vrline i godine našeg Mitropolita i sveti tron koji mu je od Boga povjeren sa ogorčenjem osuđujemo ponižavanje i maltretiranje Arhijereja Hristovog”.

“Time smo svi poniženi i povrijeđeni, ali nas ovo neće pokolebati da služimo Bogu živome, izvoru istine i zdravlja duševnog i tjelesnog. Znamo da će svakoga ko ponižava Crkvu i njene svete služitelje poniziti Bog koji sve vidi i pravedno sudi. Molimo se Gospodu da nas sve zajedno prosvijetli svjetlošću svoga Vaskrsenja i da nas sve objedini u borbi protiv pomenute zaraze a ponajviše protiv svake mržnje i bratske nesloge”, poručio je Vladika Joanikije povodom današnjeg policijskog privođenja Mitropolita Amfilohija i sveštenika naše Mitropolije u CB Podgorica.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Mikić: Ne znamo sa kim se svađa premijer, fotelje...

Mikić ističe da je Crna Gora prevazišla period kada se zbog jedne porodice ili par ljudi zarobljavala...

Zeković: SDP će podržati građansku, nezavisnu Crnu Goru, okrenutu...

Prema njegovim riječima, naredna vlada mora predstavljati “vrijednosni otklon od dominantne politike postojeće”. “Biti...

Radović: Premijer reče da je ovo najbolja Vlada u...

“Isti kaže da su slučajno otkrivene tri pošiljke narkotika, čime smo dokazali da se s kriminalom možemo...

Medojević o Krivokapiću i Abazoviću: Narod ne zaslužuje ovakve...

“Predsjednik Vlade optužio je svog zamjenika da je narko-kartelu dojavio informacije o zapljeni kokaina i da je...

OBDUKCIJA: Smrt muškarca i žene iz Nikšića nastupila utopljenjem,...

Obdukcija je kako saznajemo pokazala da na njihovim tijelima nije bilo bilo kakvih tragova nasilja, te da...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare