FCJK poručuje Bratić da neće odustati od protesta: Novca na računu nema, helikopterom ih sigurno nijesu poslali

Taman kad čovjek pomisli da ministri Zdravka Krivokapića ne mogu smisliti bjedastoću grđu od prethodne, javi se Vesna Bratić da obori rekorde, saopšteno je iz Uprave FCJK reagujući na saooštenje MPNKS.

“Tako je obavijestila javnost da FCJK nije dobijao sredstva jer je zahtjev slao na pogrešnu adresu. Sad vele da su ih uplatili, ali ih na našem računu nema. Helikopterom ih sigurno nijesu poslali. Da ih ne bismo uhvatili u laži kako je to ista adresa na koju smo i ranije mjesecima slali dopise i na osnovu njih dobijali zakonom pripadajuća sredstva, MPNKS je tu adresu poslalo na bolovanje. A kad je FCJK najavio protest ispred ugašenoga doma za crnogorsku kulturu, adresa MPNKS je naprasno ozdravila i obećala zalutalu finansijsku ratu.

Možda misle da će nas time dovesti u dilemu da li organizovati protest ili odustati od njega?! Ako se śutra i Milojko oglasi i saopšti javnosti da zaštitarska služba FCJK i bivšega Austrijskog poslanstva nije ukinuta no poslata na bolovanje i da će śutra ozdraviti i vratiti se na posao, onda bi ova groteska bila potpuna. Ako uz to gđa ministarka odluči poslati na bolovanje spin majstora Gorana Danilovića, onda zaisto nema sumnje u njenu dobru namjeru. Što se Danilovića tiče, to joj je lako – neka mu doktor premijera Krivokapića propiše poštedu na radu zbog duševnih patnji koje je pretrpio primajući odgovore na spinovanje o nezakonitoj akreditaciji FCJK”, navode u reagovanju.

Je li bespredmetno upitati kako to sva Crna Gora i region znaju da FCJK nije dobio mjesečnu finansijsku ratu za septembar, oktobar i novembar, a to ne zna resorno ministarstvo prosvjete, dodaju iz FCJK.

“Budžet je podijeljen na 12 mjesečnih rata. Zadnja je isplaćena za avgust. Možda gđa ministarka ne zna da je ovo kraj novembra.
Dileme nema – vidimo se ispred bivšega Ministarstva kulture na Cetinju, u srijedu, u podne. Jedina je dilema hoće li se Danilović pojaviti u kožnom mantilu da odmijeni Dragana Koprivicu”, zaključuju u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

YIHR: Veličaju se zločinci, a murala Srđana Aleksića nema

Prije 29 godina na današnji dan, Srđan Aleksić je od Vojske Republike Srpske branio svog prijatelja, Alena...

Sijarić razriješen, Joksimović v.d. direktorica Zavoda za školstvo

Rješenja o razrješenju Sijarića i imenovanju Joksimović objavljena su danas u Službenom listu Crne Gore.

Protestna šetnja od Hrama do Vlade, sa okupljenim građanima...

Građani su se okupili ispred Hrama Hristovog vaskrsenja, a potom krenuli u protestnu šetnju do zgrade Vlade.

Francuska kompanija nastavlja sa izvozom opasnog materijala iz Crne...

Iz Bijele je danas isplovio brod DAKOTA sa ukupno 7500 tona kontaminirane zagađene zemlje koja će biti...

Evropska agencija za ljekove odobrila antikovid pilulu Pakslovid

„Pakslovid je prvi antiviralni lijek koji se primjenjuje oralno koji je preporučen u EU za liječenje kovida-19“,...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare