Izvor:Pobjeda

Gost hotela “Sheraton” u Kolašinu pozitivan na koronavirus

Gost jednog kola[inskog hotela je poyitivan na korona virus, potvrđeno je u saopštenju Doma zdravlja koje potpisuje vršiteljka dužnosti direktorice Dragica Popović. Kako nezvanično saznanjemo, radi se o hotelu "Sheraton" u tom gradu.

Kako je objašnjeno u saopštenju, radi se o turisti (nezvanično iz Austrije) koji je vojno lice, a koji je 10 dana boravio u Kolašinu.

Dolazio je u kontakt sa osobljem hotela, ali se i kretao po gradu. Zbog toga su učinjene sve mjere stavljanja u samoizolaciju i izolaciju koja su na neposredan ili posredna način bili u kontaktu sa zaraženim turistom.

“U samoizolaciju je do sada stavljeno 15 osoba koje su u svakodnevnoj komunikaciji sa nadležnim epidemiološkim službama i svi poštuju date preporuke. Komunikaciju sa ovim osobama obavlja i i Dom zdravlja i prati njihovo zdravstveno stanje. Pod izolacijom ili zdravstvenim nadzorom je stavljeno 55 osoba. Radi se o osobama koje su bile u kontaku sa osobama koje su imala kontakt sa zaraženim turistom. To je preventivna mjera u trajanju od 14 dana uz stalnu komunikaciju sa Epidemiloškom službom i Domom zdravlja u Kolašinu – navedeno je u saopštenju kolašinskog Doma zdravlja.

Iz ove zdravstvene ustanove su dodali da je, zbog toga što Dom zdravlja u Kolašinu i Dom zdravlja u Mojkovcu pripadaju Epidemiološkoj službi u Bijelom Polju, te zbog činjenice da je Kolašin turističko mjestu u kojem su boravilio stranci, neophodno je kadrovski ojačati Epidemiološku službu u Bijelom Polju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Još 10 slučajeva korone, bez preminulih

U istom periodu nije zabilježen nijedan smrtni ishod od posljedica kovida-19. Oporavilo se još...

Sjutra novi protest pokreta Ima nas: Građani da iskažu...

Oni su poručili da treba povući, kako su naveli, sramne izmjene Zakona o predsjedniku koje predstavljaju svojevrsni...

Petigru: ”Ruski svijet” ima odjeka na Balkan kroz stvaranje...

“Važno je napomenuti da je invazija Ruske Federacije, i počinjenje zločina agresije na Ukrajinu, motivisano ideološkom koncepcijom...

Glavni grad: Traka na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u...

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kome se vidi da su neke barijere koje su postavljene...

CHO: Izbori u Šavniku ogledalo nesposobnosti i nemoći ”vlade”

"Cjelokupna crnogorska, ali i međunarodna javnost, svjedoči jednoj kontinuiranoj sramoti i blamaži koja pokazuje ugroženost prava i...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare