Grupa građana Podgorice: Pridružujemo se borbi protiv diskriminacije na javnom servisu!

''Jako zabrinuti za odnos menadžmenta javnog servisa RTCG prema osnovnom pravu novinara da se slobodno izrazavaju na sopstvenom jeziku, garantovanom Ustavom i zakonima države CG, pridružujemo se javnom protestu u subotu, 28/01/2023. da na miran način iskažemo otpor prema ovakvom odnosu'', poručila je grupa građana Podgorice.

Kako dodaju, onemogućavanjem sprovođenja ovog osnovnog prava svakog člana društva u Crnoj Gori osobito diskriminacijom radnika u javnom servisu, menadžment ugrožava samu državu i njeno poštovanje.

“Umjesto ozbiljnog i zrelog javnog suočavanja sa odgovornošću direktor javnog servisa služi se manipulacijama i otvorenim targetiranjem novinara koji je diskriminisan, u prisustvu svojih kolega. Javni interes mora biti prioritet za svaki javni servis, kao i potraga za istinom i odgovorno suočavanje sa učinjenim”, napominju oni.

Ukazuju da, na žalost svih nas, to nije slučaj već izvjesno vrijeme, od odnosa prema agresiji Rusije na Ukrajinu, korišćenja lažnih vijesti i spinova prilikom Belvederskog protesta, kao i javno ukrivanje poput neupamćene hajke na građane, borce za ljudska prava i aktiviste tokom BIRN afere i izvještaja crnogorskog tima, kao i međunarodnih događaja koji nisu zavrijedilli pažnju RTCG bez obzira na društveni značaj i potrebu.

“Ovom prilikom pridružujemo se građanskoj borbi protiv diskriminacije na javnom servisu!Javni interes i potrebe trebaju biti u centru javnog servisa, a prava zapošljenih nedvosmisleno na prvom mjestu”, poručuju oni.

Protest će biti održan u 12 sati.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

SD: Kukavički pokušaji zastrašivanja i napada na Crnogorce neće...

Pod parolom pomirenja, oni koji su, umjesto Crne Gore, vjerni nekoj drugoj državi, u panici od sasvim...

(VIDEO) Četvorica maskiranih muškaraca palicama napali mladića sa crnogorskom...

Kako se na videu zabilježenom u Urgentnom centru čuje, očevidac napada je policiji ispričao da su mladića,...

Sjutra oblačno, povremeno kiša

Vjetar mjestimično umjeren do jak, uglavnom jugozapadni, u popodnevnim satima će oslabiti. Jutarnja temperatura...

Sekulić: Milatović pokazao elementarno nepoznavanje ekonomije, ne zna da...

Tako se, po njegovim riječima, minimalna potrošačka korpa od decembra 2020. povećala sa 641euro na 800 eura...

Bošković: U nedjelju svi za broj 1, zbog Crne...

“Čast i zadovoljstvo je biti dio ove veličanstvene i posebno emotivne, građanske, evropske i pobjedničke konvencije. U...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare