Izvor:pobjeda

Jelići demantovali Vujošević: Podnijećemo krivičnu prijavu

Povodom tvrdnji predsjednice Upravnog odbora Zavoda za zapošljavanje Crne Gore Hadži Vesne Vujošević, oglasili su se Zoran i Vukica Jelić koji su ranije rukovodili ZZZCG.

“Potpuna je besmislica i izmišljotina o višemilionskim zloupotrebama. Tek je gnusna, bijedna laž da su naša djeca koristila reprezentaciju Zavoda. Podnijećemo krivičnu prijavu protiv predsjednice UO i tražiti da iznese dokaze za svoje tvrdnje, u protivnom moraće da snosi posljedice nepoštenog činjenja”, saopštili su Jelići za Pobjedu.

Oni su istakli da se iz priloga vidi da ,,predsjednica nema pojma o čemu priča, ali je važno da prospe optužbe i da, valjda, da sebi na značaju“.

“Naravno da dokaza nema jer nikada nije bilo zloupotreba. I prije Vesne su neki pokušavali da na ovaj način profitiraju ali nijesu uspjeli. Ovdje je riječ o klevetama i organizovanoj kampanji kako bi se sakrila apsolutna nesposobnost i nekompetentnost ove osobe. Nažalost svjedočimo teškim vremenima kada na ovako odgovornu funkciju dolazi osoba bez ikakvih profesionalnih reference”, piše u saopštenju.

Oni su istakli da je tužno ali istinito da ,,aktuelna predsjednica nema predstavu ni što su osnovni zadaci ZZZ a ni zbog čega postoji ovako važna institucija“.

“Vjerujemo da zaposleni u Zavodu savršeno dobro znaju tačnost ovih tvrdnji. U vremenu kada nezaposlenost postaje najveći problem u zemlji, potrebni su kadrovi koji imaju profesionalni i stručni dignitet, a ne neznavene osobe koje prave štetu ne samo nezaposlenim osobama već i putu ka prijemu u EU jer je ovo jedna od najznačajnijih oblasti gdje je važno da CG osvoji odgovarajuće standard”, piše u saopštenju.

Oni su zaključili da su veoma ponosni na rad i rezultate rada u Zavodu za zapošljavanje tokom mandata.

Istakli su da se Zavod mijenjao i unapređivao tržište rada i da je mnogo referentnih stručnjaka i organizacija o tome izvještavalo.

“Takođe i crnogorska javnost je pratila reformisanje Zavoda, razvoj preuzetništva, razvoj obrazovanja odraslih, obuke i osposobljavanje, razvoj profesionalne orijentacije, razvoj profesionalne rehabilitacije, sve su to aktivnosti koje su približile Zavod evropskim agencijama za zapošljavanje. Čast nam je što smo zajedno sa tada zaposlenima u Zavodu ostvarivali zapažene uspjehe”, napisali su Jelići.

Istakli su da se dragocjeno vrijeme gubi na izmišljanje afera.

“Danas, izgleda, više nije važno ni što radi Zavod ni kako smanjiti nezaposlenost ni kakva prilagođavanja tržišta napraviti u ovom kriznom vremenu”, navode oni.

Vukica i Zoran Jelić su kazali i da je preporuka za upravljanje ovom institucijom diploma sa litija i slika sa pokojnim mitropolitom.

“Nažalost srozavanje Zavoda će se nastaviti sve dok ovakve opskurne ličnosti budu njim upravljale”, zaključili su oni.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

ODT: Nema krivičnog djela u slučaju privođenja predsjednika i...

Obavještavam vas da se, u vezi sa događajem koji opisujete, nakon obavještenja od ovlašćenog policijskog službenika Odjeljenja...

Katnić otkazao obezbjeđenje: Ministre Sekuloviću, ubuduće ste Vi odgovorni...

“Naime, dana 14.09.2021.godine iz te službe šefu mog obezbjeđenja Mileti Drobnjaku postavljena su pitanja na koja treba da odgovori....

VIDEO: Na Kosovu zarobljeno 9.500 vozila sa srpskim tablicama,...

Pripadnici kosovske policije oduzimaju tablice vozila sa oznakama sa sjevera Kosova, dok vozila koja imaju tablice sa...

Đukanović na zasijedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija

Predsjednik Đukanović će imati izlaganje na Generalnoj debati GS UN-a čija je ovogodišnja tema: Izgradnja otpornosti putem...

Uhapšen vođa navijača Vojvodine Sloba Snajper zbog krvničkog prebijanja...

„Zbog fizičkog nasilja ona ga je već prijavljivala, a prethodni put pretukao je u kafani “Magacin”, kaže...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare