Izvor:Pobjeda

Joanikije po povratku u Srbiju smješten u samoizolaciju

Episkop budimljansko-nikšićki Srpske pravoslavne crkve Joanikije od ponedjeljka veče je, prema nalogu Sanitarne inspekcije, u samoizolaciji 14 dana, nakon što je iz Srbije stigao u Crnu Goru, piše Pobjeda.

Prema saznanjima Pobjede, Joanikije je sinoć, preko Graničnog prijelaza Dobrakovo, ušao u našu zemlju, automobilom i nakon kontrole donijeto je rješenje kojim je stavljen u samoizolaciju.

“Svi strani državljani su pod istim tretmanom, kao i svi državljani Crne Gore koji dlaze iz inostranstva. Ko god ima namjeru da uđe u našu zemlju mora poštovati zakone ove države”, rekao je izvor Pobjede.

Na Dobrakovu gužve su i dalje ogromne i čeka se po nekoliko sati da se uđe u Crnu Goru iz Srbije.

Kako je Pobjeda ranije objavila, iz Nacionalnog koordinacionog tijela rečeno im je da graničari i sanitarni inspektori neće odustajati od detaljnih procedura koje su naložene za ulazak u Ctnu Goru.

Rečeno je i da sanitarni inspektori dokumentaciju popunjavaju ručno, te da drugačije ne može, što, pored ostalog, utiče na vrijeme čekanja za okončanje procedura.

Kolike su gužve na Dobrakovu ilustruje i podatak da je u nedjelju ovaj granični prijelaz prešlo, i na ulazu i na izlazu iz zemlje više od 12.000 putnika – oko 5.000 ljudi je stiglo u Crnu Goru, a izašlo oko 6.000.

Najveća rotacija ulazaka i izlazaka u Crnu Goru na Dobrakovu zabilježena je 8. marta – granicu je tog dana prešlo više od 30.000 putnika.

“Putnici moraju da shvate da drugačije ne može. To je u interesu svih nas, pa i njih koji stižu u Crnu Goru, ili izlaze iz nje. Procedure ćemo beskompromisno poštovati”, poručio je u ponedjeljak sagovornik Pobjede iz Nacionalnog koordinacionog tijela.

Svaka osoba koja namjerava da pređe našu granicu dužna je da popuni formular koji, pored osnovnih podataka, zahtijeva i informacije o tome da li su u posljednjih 14 dana boravili u zemljama najviše pogođenim korona virusom, da li imaju simptome korona virusa, da li su bili u kontaktu sa osobom koja je inficirana ili se pretpostavlja da ima korona virus, da li su tokom boravka u inostranstvu posjetili neku pijacu, ili bili na mjestu na kojem je bila veća grupa ljudi…

Svaki potpisnik je dužan da pod materijalnom i krivičnom odgovornošću izjavi da su podaci koje je ostavio tačni.

Zatvaranje svih graničnih prijelaza u Crnoj Gori za sve strance, osim za one sa stalnim boravkom u našoj zemlji i one koji upravljaju motornim vozilima kojima se vrši prenos roba, jedna je od privremenih mjera zaštite građana od korona virusa koju je Vlada donijela u nedjelju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Kluni odbio 35 miliona, supruga ga podržala

Oskarom nagrađeni glumac i producent ispričao je anegdotu nakon što ga je novinar tokom intervjua za Gardijan...

Đoković: Australian open je brzo, sve ćete znati

Organizatori prvog Gren slem turnira najavili su nedavno da će samo potpuno vakicnisani...

Ko ima najsporiji internet na svijetu: Za skidanje filma...

Cable.co.uk je u izvještaju o brzini širokopojasnog pristupa internetu širom svijeta u 2021....

Eskobar poručio Kurtiju: SAD posvećene napretku u dijalogu Prištine...

Kako je saopštila Vlada Kosova, premijer Aljbin Kurti je sinoć telefonom razgovarao sa...

KCCG: Životno ugroženo 30 COVID pacijenata

“Na liječenju se trenutno nalazi 87 pacijenata sa COVID-19 infekcijom”, saopšteno je iz...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare