Joković: Memorandum potpisan zbog buduće Vlade, što se tiče SNP-a veliko doviđenja Krivokapiću

Memorandum je potpisan zbog buduće Vlade. u kojoj treba da budu nacionalne manjine. Što se tiče SNP-a veliko doviđenja Zdravku Krivokapiću - poručio je Vladimir Joković predsjednik SNP-a u emisiji ''Načisto'' na TV Vijesti.

Nijesmo dužni nikome da podnosimo izvještaje šta ćemo kada i sa kim potpisivati. Bili smo u koaliciji Za budućnost Crne Gore, ali mi smo SNP stariji od DF i bilo koje druge partije. Mi smo uvijek samostalno odlučivali u svemu. Šta se loše našlo u ovome, ovo je poruka da Crna Gora više nije ista”, rekao je Joković.

Istakao je da u SNP-u žele “pomirenje u Crnoj Gori”.

“Volio bih da svi čitaju onako kako je napisano, a ne da razvijaju maštu je li zbog ovoga ili onoga. I ako pitate je li zbog buduće Vlade? Jeste. Zbog buduće Vlade u kojoj treba da budu nacionalne manjine”, rekao je Joković.

“Ova Vlada je izgubila toliko podrške za kratko vrijeme. Želimo da ostane ova parlamentarna većina pojačana sa nacionalnim manjinama i to bi bilo najbolje rješenje za Crnu Goru. Treba da vidimo kad i kako i da li će uopšte biti izglasavanje nepovjerenja ovoj Vladi. DF ne podržava Vladu, mi ne podržavamo, opozicija takođe. Poslije svega što se dešavala bilo bi najkorektnije da rasteretimo političku scenu i da premijer izađe u parlament i traži podršku 41 poslanika i da se ne ubacaju analogije “ovaj je izdao”, “ovaj će sa ovim”, “ovaj će platiti””, rekao je Joković

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar kazao je da Memorandum o saradnji, koji su postpisali njegova partija, SNP, Savez građana Civis i manjinske partije, nije “adio” aktuelnoj Vladi.

” Ovaj sporazum jeste novi kvalitet na političkoj sceni. Imamo partije većine koje potpisuju sporazum sa predstavnicima političkih partija koje su trenutno u opoziciji. Oni koji napadaju ovaj memorandum zaboravljaju da smo mi ranije pozivali na dogovore i prevazilaženje podjela – rekao je Konatar, koji je uz Jokovića, Ervina Ibrahimovića i Dragana Krapovića gost u emisiji ”Načisto”.

Prema njegovim riječima, konstrukciona falinka je to što u Vladi nisu manjine.

” Mi smo i dalje podijeljeno društvo i mi smo sagledali što su potrebe Crne Gore, a to su pomirenje i građanje mostova saradnje”, rekao je Konatar.

Predsjednik Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović rekao je da Memorandum o saradnji poziva na razgovor i pomirenje.

” Zasigurno su pred Crnom Gorom bolji dani”, naveo je Ibrahimović.

Na pitanje da li je BS-u u redu ostane ova aktuelna većina sa manjima u Vladi, Ibrahimović je rekao da ne zna da li će ovo prerasti u manjinsku vladu, ali smatra da je ona rješenje.

” Vjerujem u sazrijevanje svih partija i procesa u Crnoj Gori. Ukoliko partije podržavaju ovaj Memorandum o saradnji i građansku, antifašističku, multietničku Crnu Goru svi su dobrodošli”, poručio je Ibrahimović.

Dragan Krapović iz Demokratske Crne Gore rekao je da nije detaljno pogledao ovaj dokument, ističući da sve partije imaju taj sadržaj zapisan u programima. On je ovaj sporazum nazvao Memorandumom bez stava o ključnim pitanjima.

” Pitali ste da li ovaj Memorandum vodi ka stvaranju nove Vlade”, gospodin Konatar je rekao ne, gospodin Joković da, a gospodin Ibrahimović ne zna, ali da bi dobro bilo razmišljati o tome. Toliko o konciznosti ovog dokumenta – rekao je Krapović.

On je pitao – ukoliko Memorandum vodi nekoj novoj Vladi, da li u njoj na bilo koji način i formi može da participira Demokratska partija socijalista (DPS)?

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Hrvatska zagovara što skorije članstvo Crne Gore u EU

Od preuzimanja funkcije ministra, kako navode iz resora, “ovo je prva dolazna posjeta Prijestonici na ministarskom nivou”.

PKCG: Sa ambasadorom Japana o jačanju ekonomske saradnje

U razgovorima su, kako je saopšteno, učestvovali predstavnici Japanske agencije za međunarodnu saradnju JICA, potencijalnih investitora koji...

Sergej Lavrov u Beogradu 7. juna

Prema pisanju tog portala, on će se u Beogradu sresti sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Državljanin Belgije stradao na Komovima

Državljanin Belgije stradao je tokom planinarenja na Komovima, potvrđeno je portalu RTCG iz Operativno-komunikacionog centra Uprave policije.

Književno veče “Andrić-Crnjanski: Sudbine i komentari” u Herceg Novom

Književno veče "Andrić-Crnjanski: Sudbine i komentari" biće održano večeras od 20 sati u Kući nobelovca Iva Andrića...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare