KAKO BRZO I EFIKASNO REGENERISATI ORGANIZAM NAKON LUDIH LJETNJIH ZABAVA – SAVJETI STRUČNJAKA KOJE TREBA POSLUŠATI!

Ukoliko ste pojeli previše hrane ili popili previše alkohola, postoje rješenja za rasterećenje vašeg organizma. Farmaceutkinja Tea Medice mr.ph.spec Đulija Hadžibeti govori o tome kako osvježiti organizam nakon pretjeranog unosa alkohola, cigareta ili nezdrave hrane.

Od suštinskog je značaja šta unosimo u naš organizam i čime ga opterećujemo. Još je Hipokrat to lijepo zaokružio rečenicom – “Sve bolesti počinju iz stomaka”.

Ubrzan tempo i dinamičan stil života nas navode da konzumiramo namirnice i supstance koje štete našem organizmu, i vremenom dovode do zasićenja.

ŠTA”NAM RADE” NEZDRAVA HRANA, ŠEĆER, ALKOHOL I CIGARETE ?

Kontinuiranim unosom nekvalitetne i prekomjerne količine hrane, osjetan je negativan ishod ne samo po našu kilažu već i po izgled kože, koja postaje siva, i na kojoj se, zbog prekomjernog unosa šećera, pojavljuju bubuljice, podočnjaci kao i prateća glavobolja ili osjećaj tromosti.

Sve što konzumiramo, bilo da je putem tečnosti ili kroz namirnice, prolazi kroz jetru, gdje se toksini neutralizuju i rastvaraju, nakon čega se, putem crijeva ili bubrega izlučuje iz organizma.

Ukoliko je jetra masna i prezasićena toksinima, ona neće uspjeti da metaboliše sve štetne materije, koje se u tom slučaju talože u masnom tkivu. Neredovno pražnjenje crijeva uzrokuje dugotrajno zadržavanje fecesa – u debelom crijevu, pa toksini, umjesto da se eliminišu iz organizma dospijevaju u krvotok, što, dugotrajno, može imati ozbiljne posljedice.  Nadutost, problemi sa kožom, varenjem hrane kao I problem sa bolovima u zglobovima mogu biti posljedica prejedanja i unosa velikih količina šećera, alkohola I duvanskog dima.

Pretjerano kunzumiranje alkohola često dovodi do intoksikacije ovom supstancom koja je po definiciji otrov za naš organizam. Pored dehidratacije organizma, usled prekomjernog konzumiranja alkohola, javljaju se i prateći simptomi:glavobolja, vrtoglavica, slabost, mučnina, povraćanje, bol u mišićima i potpuni nedostatak energije, zbog toga što alkohol podstiče diurezu I veliki procenat vitamina i minerala se u krakom vremenu izgubi.

Dim od cigarete sadrži više od 4 hiljade različitih hemijskih supstanci koje su štetne po zdravlje, od čega najmanje 50 supstanci ima kancerogeni efekat na ljude. Više od 35% duvanskog dima unose nepušači, a kao posledica toga javljaju se oštećenja na plućima.

Jednom godišnje potrebno je sprovesti detoksikaciju ili čišćenje organizma. Čak i ako smatrate da se zdravo hranite, ne zaboravite da je većina namirnica bogata aditivima, emulgatorima, konzervansima, vještačkim bojama, aromama i zaslađivačima. Sve to zajedno opterećuje organizam, podstiče stvaranje slobodnih radikala, promjene Ph vrijednosti ka kiseloj sredini, što dugoročno vodi ka razvoju čak i bolesti.

KAKO OSVJEŽITI ORGANIZAM NAKON PRETJERANOG UNOSA ALKOHOLA, CIGARETA ILI NEZDRAVE HRANE?

U paleti svih proizvoda koje bi jedan iskusan farmaceut mogao da preporuči u cilju oslobađanja toksina iz organizma, efikasno I brzo dejstvo ima ADVANCIS REFRESH.

ADVANCIS REFRESH namjenjen je povećanju energije, vitalnosti organizma i detoksikaciji.

Zahvaljujući posebnim, specifičnim aktivnostima glavnih komponenti, u prvom redu silimarina, sitamina C, B2, B6, kofeina koji detoksikuju i revitalizuju, a prisutni silimarin takođe ima važno zaštitno djelovanje na jetru.

SILIMARIN je glavni sastojak preparata koji djeluje hepatoprotektivo, hepatoregenerativno, antiinflamatorno, holeretično i antiholestatično. Silimarin utiče na stabilizaciju membrane ćelije, povećava sintezu proteina i nukleinskih kiselina u ćelijama i tako stimuliše regeneraciju oštećenih ćelija. Vitamin C doprinosi zaštiti ćelija od neželjene oksidacije i smanjuje umor i slabost organizma. Vitamini B2 i B6 takođe doprinose metabolizmu koji proizvodi energiju pa time pozitvno djeluju na slabost organizma. Kofein kao stimulans smanjuje umor i povećava mentalnu budnost.

ADVANCIS REFRESH olakšava simptome mamurluka, doprinosi zaštiti ćelija  od oksidativnog stresa, podstiče proizvodnju veće energije, smanjuje umor i povećava mentalnu budnost.

ADVANCIS REFESH KAO PREVENCIJA I MINI DETOX

Možemo uočiti male razlike u zavisnosti od indikacije kada se preparat uzima:

  1.  PREVENTIVNO i digestivmo: Uzmite 1 šumeću tabletu i rastvorite je u čaši vode prije povećanog konzumiranja hrane, alkohola ili duvana. Ako je potrebno, ponovite unos  nakon unošenja pomenutih namirnica.
  2.  Detoks organizma: Uzmite 1 šumeću tabletu nakon buđenja, rastvorenu u čaši vode. Takođe, ako je potrebno, ponovite unos s drugom šumećom tabletom prije ručka. Sačekajte da se šumeća tableta dobro rastvori.

KOJIM MEHANIZMOM NEZDRAVA HRANA, PUŠENJE I KONZUMIRANJE ALKOHOLA UNIŠTAVAJU NAŠ ORGANIZAM? GLAVNI ODGOVOR BI BIO DA INDUKUJU OKSIDATIVNI STRES I STVARANJE SLOBODNIH RADIKALA.

Oksidativni stres predstavlja stanje u organizmu u kome postoji neravnoteža između stvaranja slobodnih radikala i njihovog neutralisanja od strane antioksidativne zaštite organizma. Prema brojnim naučnim saznanjima, pojava oksidativnog stresa dovodi do trajnog oštećenja djelova ćelija, a posljedica je nastanak različitih bolesti. Glavna posljedica oksidativnog stresa je oštećenje DNK, lipida i proteina, koji zatim ugrožavaju zdravlje ćelija ili indukuju različita reaktivna jedinjenja koja dovode do smrti ćelija nekrozom ili apoptozom. Glavni uzrok oksidatinog stresa su:

  • Stresan život
  • Nedostatak sna
  • Povećan fizički napor
  • Pušenje
  • Prekomjerna konzumacija alkohola

mr.ph.spec Đulija Hadžibeti

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sjutra povremeno kiša, do 22 stepena

U večernjim satima padavine će u većem dijelu države oslabiti, a u planinama na sjeveru moguća je...

Brkovići i Popović pušteni na slobodu nakon što je...

Oni se terete za zloupotrebu ovlašćenja u privredi i pranje novca.  HTP „Boku“ je...

Gutereš ugostio Abazovića i Radulovića: Podrška svim aktivnostima UN...

Crna Gora kao ekološka država predstavlja odličan koncept. Radimo na daljem snaženju ekološke svijesti kako bi doprinijeli...

Muratović: Bošnjak pokušala da politički profitira na jednom tragičnom...

S obzirom na modele funkcionisanja Demokratskog fronta, kako je ocijenio, to ne bi bilo čudno, da Bošnjak,...

Medvedev: Dopala mi se Novakova izjava, vakcinacija privatna stvar

Đoković je rekao da ne zna da li će igrati na Australijan openu u januaru zbog striktnih...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare