Lalošević ugostio prvog čovjeka evropskog šaha

Ministar sporta i mladih, Vasilije Lalošević, primio je danas predsjednika Evropske šahovske unije, Zuraba Azmaiparašvilija. Sastanku su prisustvovali i predstavnici Šahovskog saveza Crne Gore, predsjednik Jovan Milović, član Upravnog odbora i počasni potpredsjednik Evropske šahovske unije (ECU) Veselin Drašković.

Povod susreta je predstojeće Evropsko ekipno prvenstvo u šahu za žene koje će biti održano u Crnoj Gori naredne godine, od kojeg je jedino značajnija šahovska olimpijada.

Ministar Lalošević je upoznao gosta sa nedavnom institucionalnom promjenom u nadležnom organu za vođenje politike razvoja sporta i mladih i istakao da će sa nivoa Ministarstva podrška Šahovskom savezu biti još snažnija, uz poseban fokus na razvoj mladih šahovskih talenata.

Lalošević je dodao i da je u prethodnom periodu, dok je obavljao funkciju v.d.direktora Uprave za sport i mlade, imao odličnu saradnju sa Šahovskim savezom Crne Gore čiji rad je, kako ističe, uvijek bio za poštovanje što potvrđuje i činjenica da je Crna Gora u kontinuitetu domaćin prestižnih međunarodnih takmičenja u ovom sportu, kojim pripada i Evropsko prvenstvo za žene.

Predsjednik Evropske šahovke unije, gospodin Azmaiparašvili se zahvalio na prijemu ministru Laloševiću uz poziv na zajedničku saradnju na planu promocije i unapređenja šaha u Crnoj Gori, uvjeren da će naša država i Šahovski savez, organizacijom ovog prvenstva, još jednom potvrditi ulogu dobrog domaćina.

Lalošević se na kraju zahvalio predsjedniku Azmaiparašviliju na povjerenju koje je dato Crnoj Gori i konkretno Šahovskom savezu da organizuje predmetno takmičenje, posebno cijeneći značaj istog kako za razvoj ovog sporta u našoj državi tako i za razvoj sportskog turizma imajući u vidu veliki broj učesnika iz inostranstva i ljubitelja šaha koje ovakva takmičenja privlače da budu naši gosti.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Popović: Očekujemo najmasovniji skup do sada

Svi građani koji su svjesni galopirajuće krize koja prijeti da uruši kompletan državni sistem, oni koji svakodnevno...

Šehović: Pošaljimo i večeras poruku da ne pristajemo na...

-SVI na protest - poručio je Šehović. Podsjećamo, novi protest pokreta Ima nas biće...

Vukčević: Biću blokator svakog kriminalnog plana i protivpravnog ponašanja

Predsjednik Izborne komisije Glavnog grada Veselin Vukčević, odgovorio je na zahtjev za ponovno zakazivanje sjednice komisije, te...

Žuta traka na bulevaru Svetog Petra Cetinjskog potreba ili...

Podgorica je dobila prvu žutu traku za kretanje autobusa i taksi prevoza i tona Bulevaru Svetog Petra...

Zeleni smoothie: Napitak sa kivijem, jabukom i spanaćem

Sastojci: – banana -tri kivija -zelena jabuka

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare