Lalošević ugostio prvog čovjeka evropskog šaha

Ministar sporta i mladih, Vasilije Lalošević, primio je danas predsjednika Evropske šahovske unije, Zuraba Azmaiparašvilija. Sastanku su prisustvovali i predstavnici Šahovskog saveza Crne Gore, predsjednik Jovan Milović, član Upravnog odbora i počasni potpredsjednik Evropske šahovske unije (ECU) Veselin Drašković.

Povod susreta je predstojeće Evropsko ekipno prvenstvo u šahu za žene koje će biti održano u Crnoj Gori naredne godine, od kojeg je jedino značajnija šahovska olimpijada.

Ministar Lalošević je upoznao gosta sa nedavnom institucionalnom promjenom u nadležnom organu za vođenje politike razvoja sporta i mladih i istakao da će sa nivoa Ministarstva podrška Šahovskom savezu biti još snažnija, uz poseban fokus na razvoj mladih šahovskih talenata.

Lalošević je dodao i da je u prethodnom periodu, dok je obavljao funkciju v.d.direktora Uprave za sport i mlade, imao odličnu saradnju sa Šahovskim savezom Crne Gore čiji rad je, kako ističe, uvijek bio za poštovanje što potvrđuje i činjenica da je Crna Gora u kontinuitetu domaćin prestižnih međunarodnih takmičenja u ovom sportu, kojim pripada i Evropsko prvenstvo za žene.

Predsjednik Evropske šahovke unije, gospodin Azmaiparašvili se zahvalio na prijemu ministru Laloševiću uz poziv na zajedničku saradnju na planu promocije i unapređenja šaha u Crnoj Gori, uvjeren da će naša država i Šahovski savez, organizacijom ovog prvenstva, još jednom potvrditi ulogu dobrog domaćina.

Lalošević se na kraju zahvalio predsjedniku Azmaiparašviliju na povjerenju koje je dato Crnoj Gori i konkretno Šahovskom savezu da organizuje predmetno takmičenje, posebno cijeneći značaj istog kako za razvoj ovog sporta u našoj državi tako i za razvoj sportskog turizma imajući u vidu veliki broj učesnika iz inostranstva i ljubitelja šaha koje ovakva takmičenja privlače da budu naši gosti.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Šuković koordinator svih aktivnosti u borbi protiv kriminala?

Odluka je donijeta jer se smatra da je Šuković jedan od najzaslužnijih za dosadašnje rezultate u borbi...

IZA KULISA: Milatović obećao liderima DF-a da će ,,lobirati...

Više izbora Pobjede saopštilo je da je Milatović, čiji pokret otvoreno najavljuje da očekuje poziciju premijera, takvo...

Za nešto više od godinu 675 prijema u crnogorsko...

Sredinom februara prošle godine u Službenom listu objavljena je Odluka o izmijenjenim kriterijumima za utvrđivanje osnova za...

Detalji optužnice: Boljeviću prijetili ubistvom na Ćemovskom polju

Okrivljenim policajima stavlja se zvanično na teret da su u maju 2020. godine teškim nasiljem pokušali da...

Novović ti sudi, Novović te tuži?

Ta okolnost moguće ne bi imala toliku težinu i dala bi se pravdati time da sudiji Novoviću...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare