Marović i direktori Aerodroma sa zaposlenima u akciji – Da zablista Crna Gora

Potpredsjednica Vlade i ministarka evropskih poslova Jovana Marović je sa svojim saradnicima i izvršnim direktorom Aerodroma Crne Gore, Goranom Jandreoskim i zamjenikom, Petrom Radulovićem predvodila akciju zaposlenih u ovoj kompaniji Da zablista Crna Gora, koja je danas održana na aerodromu u Podgorici, saopšteno je iz te kompanije.

ACG su se tako pridružili inicijativi Koalicije za održivi razvoj, tokom koje su se u posljednjih 15 dana čistile različite javne površine u našoj državi.

“Drago nam je da se Ministarstvo evropskih poslova, zajedno sa Aerodromima Crne Gore, pridružio akciji Koalicije za održivi razvoj ‘Da zablista Crna Gora’ i što smo, na simboličan način, čišćenjem prostora ispred aerodromske zgrade poslali zajedničku poruku o važnosti zaštite i očuvanja životne sredine”, poručila je Marović.

Kako je kazala, u susret 5. junu, Svjetskom danu zaštite životne sredine, želimo da, ovom simboličnom akcijom istaknemo važnost zaštite životne sredine u procesu pregovora, kao jednog od najvažnijih i najzahtjevnijih zadataka na putu ka EU. Nadam se da će ovakve akcije postati ustaljena praksa i da ćemo svojim primjerom pokazati građankama i građanima da je ova zemlja jedina koju imamo i da je na nama da je sačuvamo za buduće generacije.

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore, Goran Jandreoski koji je sa zamjenikom Petrom Radulovićem, direktorom Aerodroma Podgorica Draganom Milanovićem i zaposlenima učestvovao u akciji, zahvalio se potpredsjednici Vlade na podršci u realizaciji čišćenja.

On je istakao da je podrška ACG akciji “Da zablista Crna Gora” simboličke prirode, jer kompanija redovno i po svim standardima održava sve površine te kompanije.

“Ipak, cijenimo da je jačanje ekološke svijesti od neprocjenjivog značaja za našu zemlju, tako da su naši zaposleni u upravi i administraciji dali lični primjer kako se čuva okolina. Podsjećam da su ACG i početkom sedmice imali akciju čišćenja piste, kao i da smo ranije, na tragu ozelenjavanja naših površina, zasadili autohtnone vrste poput skadarskog hrasta kog nam je doniralo Crnogorsko društvo ekologa”, rekao je Jandreoski.

Iz Koalicije za održivi razvoj zahvalili su se potpredsjednici Vlade i upravi ACG, koji su se uključili u akciju.

“Veoma je važno da svaki pojedinac pokaže da nam je zajednički interes blistava Crna Gora i da od svih nas zavisi u kakvom će stanju biti naša domovina – čista ili preplavljena smećem. Svjesni smo da se problem smeća mora sistemski rješavati, ali mi radimo ono što je do nas, dajemo primjer kako se voli i čuva Crna Gora. Raduje nas što su ministarka Marović i njeni saradnici, kao i uprava ACG prepoznali naše napore i što su se odazvali akciji “Da zablista Crna Gora”, jer je samo skupa možemo učiniti blistavom”, kazali su iz KOR-a.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Šuković koordinator svih aktivnosti u borbi protiv kriminala?

Odluka je donijeta jer se smatra da je Šuković jedan od najzaslužnijih za dosadašnje rezultate u borbi...

IZA KULISA: Milatović obećao liderima DF-a da će ,,lobirati...

Više izbora Pobjede saopštilo je da je Milatović, čiji pokret otvoreno najavljuje da očekuje poziciju premijera, takvo...

Za nešto više od godinu 675 prijema u crnogorsko...

Sredinom februara prošle godine u Službenom listu objavljena je Odluka o izmijenjenim kriterijumima za utvrđivanje osnova za...

Detalji optužnice: Boljeviću prijetili ubistvom na Ćemovskom polju

Okrivljenim policajima stavlja se zvanično na teret da su u maju 2020. godine teškim nasiljem pokušali da...

Novović ti sudi, Novović te tuži?

Ta okolnost moguće ne bi imala toliku težinu i dala bi se pravdati time da sudiji Novoviću...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare