Mitropolija: Uz hram ćemo graditi crkveni dom a ne luksuzne hotele

Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP) uz Hram Hristovog vaskrsenja u Podgorici gradiće crkveni dom a ne hotele sa četiri ili pet zvjezdica, saopšteno je iz MCP.

Oni su reagovali na objave u medijima o navodnom zahtjevu Mitropolije za saglasnost za idejno rješenje za građenje ”hotela, turističkog naselja sa četiri ili pet zvjezdica i turističkog rizorta, trga, skvera, šetališta ili gradskog parka”.

“S obzirom da su u zahtjevu koji je objavljen jasno naznačene katastarske parcele na kojima se planira gradnja, mediji su lako mogli da utvrde da se radi o prostoru oko Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici. Nije nikakva tajna da Mitropolija, još od osvećenja tog hrama 2013. godine, planira pored njega izgradnju crkvenog doma sa odgovarajućim sadržajima”, navodi se u saopštenju.

Istina je, kako su kazali, da je Mitropolija u tu svrhu podnijela zahtjev za saglasnost za idejno rješenje arghitektonskog projekta na obrascu propisanom od strane nadležnog ministarstva u šta se svako može jednostavno uvjeriti na sajtu Vlade Crne Gore.

“Na tom obrascu su podijeljene nadležnosti glavnog državnog, odnosno glavnog gradskog arhitekte, zavisno od veličine objekta i njihove namjene i tekst obrasca nije u nadležnosti Mitropolije nego nadležnih organa. Dakle, svako ko gradi veliki objekat, u kakvu god svrhu da će da ga koristi, morao bi da zaokruži isti onaj izbor u kome se pominju hoteli i turistička naselja.

Dakle, Mitropolija će, uz pomoć Božiju i vjernoga naroda, graditi crkveni dom uz Saborni hram, a ne hotele sa četiri ili pet zvjezdica”, zaključuje se u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

CDT: Monstat da javnosti predstavi metodologiju na osnovu koje...

Oni su pozvali Monstat da učini dostupnim javnosti ovaj važan dokument i da...

Vlahović: Povratak u devedesete kompletiran, slušamo istu naci-šovinističku propagandu

Kazao je da su stasale generacije kojima niko nije - smio ili umio...

Kurti optužio Vučića: U Briselu rekao da će Milan...

“Vučić je htio da 24. septembra pravoslavni manastir Banjska pretvori u ‘Kulu Jašarija’...

Rajnke: Potvrđena posvećenost Herceg Novog očuvanju kulturnog nasljeđa

Ovaj projekat je realizovao JU “Muzej Mirko Komenović i Galerija Josip Bepo Benković”...

Iz mog ugla, Đorđe Miljenović

Kao srednjoškolac, započeo je svoju karijeru u kompaniji Voli kao magacioner, a danas...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare