Mitropolija: Uz hram ćemo graditi crkveni dom a ne luksuzne hotele

Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP) uz Hram Hristovog vaskrsenja u Podgorici gradiće crkveni dom a ne hotele sa četiri ili pet zvjezdica, saopšteno je iz MCP.

Oni su reagovali na objave u medijima o navodnom zahtjevu Mitropolije za saglasnost za idejno rješenje za građenje ”hotela, turističkog naselja sa četiri ili pet zvjezdica i turističkog rizorta, trga, skvera, šetališta ili gradskog parka”.

“S obzirom da su u zahtjevu koji je objavljen jasno naznačene katastarske parcele na kojima se planira gradnja, mediji su lako mogli da utvrde da se radi o prostoru oko Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici. Nije nikakva tajna da Mitropolija, još od osvećenja tog hrama 2013. godine, planira pored njega izgradnju crkvenog doma sa odgovarajućim sadržajima”, navodi se u saopštenju.

Istina je, kako su kazali, da je Mitropolija u tu svrhu podnijela zahtjev za saglasnost za idejno rješenje arghitektonskog projekta na obrascu propisanom od strane nadležnog ministarstva u šta se svako može jednostavno uvjeriti na sajtu Vlade Crne Gore.

“Na tom obrascu su podijeljene nadležnosti glavnog državnog, odnosno glavnog gradskog arhitekte, zavisno od veličine objekta i njihove namjene i tekst obrasca nije u nadležnosti Mitropolije nego nadležnih organa. Dakle, svako ko gradi veliki objekat, u kakvu god svrhu da će da ga koristi, morao bi da zaokruži isti onaj izbor u kome se pominju hoteli i turistička naselja.

Dakle, Mitropolija će, uz pomoć Božiju i vjernoga naroda, graditi crkveni dom uz Saborni hram, a ne hotele sa četiri ili pet zvjezdica”, zaključuje se u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Prijave poslodavaca za Program stručnog osposobljavanja od 11. oktobra...

Javni poziv za poslodavce iz privatnog i javnog sektora, koji obavljaju djelatnost na...

Konjević: NATO pokazao jedinstvo u djelovanju

''Moj utisak je da je NATO uradio ono što je mogao u datim...

Đukanović: Crna Gora učvršćuje svoja prijateljstva i čuva zasluženi...

On je čestitao predsjedniku Evropskog savjeta i premijeru Češke na inauguralnom sastanku Evropske...

Objavljeno ko su dobitnici Nobelove nagrade za mir

To su Ales Bijalijacki, bjeloruski aktivista i borac za ljudska prava te dvije...

Unaprijediti bezbjednost tužilaštava i sudova

"Konstatovano je da prostorije državnih tužilaštava i sudova nisu adekvatno obezbijeđene zbog čega...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare