Mladi crnogorski talenti pobijedili na ukrajinskom Međunarodnom muzičkom festivalu

Mladi crnogorski talenti pobijedili su na ukrajinskom Međunarodnom muzičkom festivalu 2220 (2220 International Music Festival).

Važno vokalno takmičenje okupilo je 548 učesnika iz 14 zemalja, od kojih je izabrano 86 finalista i 35 super finalista.

Iva Otašević iz Budve zauzela je prvo mjesto u srednje starosnoj kategoriji, Anja Jestrović (Podgorica) podijelila je prvo mjesto s Aydar Akkulov iz Kazahstana u kategoriji mlađi i srednji uzrast. Vjera Radulović (Perast) zauzela je drugo mjesto, a Lara Pavićević (Budva) zauzela je treće mjesto u kategoriji svog uzrasta.

Na čelu žirija bila je istaknuta umjetnica Ukrajine, pobjednica Eurosonga, pobjednica World Music Awards – Ruslana. Festival stvara i jača kulturne veze među zemljama – na njemu su učestvoval mladi vokalni umjetnici iz Ukrajine, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Albanije, Moldavije, Rumunije, Kazahstana, Azerbejdžana, Uzbekistana, Gruzije, Turske, Bjelorusije i Letonije.

Ove godine festival se odvijao putem interneta, pobjednici iz Ukrajine dobili su besplatno učešće na međunarodnim festivalima vokalnog pjevanja u Crnoj Gori, Albaniji i Sloveniji. Međunarodni pobjednici dobili su besplatno učešće na Međunarodnom glazbenom festivalu 2220 sljedeće godine u off-line formatu.

Jedna od ukrajinskih pobjednica, Diana Kravets, učestvovaće na crnogorskom muzičkom festivalu “Zlatna Pahulja” u Rožajama. Među članovima žirija festivala, istaknutim ličnostima kulture i umjetnosti iz različitih zemalja, nalaze se i trojica Crnogoraca – poznati kompozitor i producent Momčilo Zeković, TV voditelj Vladimir Fuštić i direktorica međunarodnog muzičkog festivala “Zlatna Pahulja” Beca Kujević.

“Srećna sam što Međunarodni muzički festival 2220 ujedinjuje naše narode – zahvaljujući festivalu upoznajemo kulturu jedni drugih, a to se događa vrlo brzo i prirodno, jer muzika ne poznaje granice”, rekla je glavna organizatorka festivala Tatiana Kolesnichenko.

Međunarodni muzički festival 2220 organizuje kompanija za promociju i produkciju STUDIORAR i Udruženje za razvoj međunarodnih odnosa ADRUM uz podršku Ministarstva vanjskih poslova Ukrajine.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

GP Nova ljevica: Umjesto izvještaja o napretku, imamo izvještaj...

''Ovakav izvještaj je i svojevrsna potvrda onoga što svaki građanin Crne Gore i sam vidi. Ova vlast...

GI “21. maj” uručila donaciju OŠ “Lovćenski partizanski odred”

U ime inicijative donaciju je uručio Stefan Aleksić, član koordinacionog odbora. Iz škole su...

Medojević: Vrijeme je da Krivokapić ode

On ističe da je upravljanje državom od strane "vlasnika drugosrbijanskog tabloida Vesti" dovelo do paralize svih institucija...

Nikšić: Osumnjičen da je uznemiravao djecu, prijetio oštrim predmetom

"U službene prostorije pristupila su i dva roditelja djece koja su se nalazila...

Knežević: U petak saslušanje Abazovića, Burića, Katnića i Radonjića

"Postoje osnovanje sumnje da je dio bezbjednosnih struktura učestvovao u formiranju kriminalnih klanova, švercu cigareta i narkotika,...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare