MUP uputio pomoć Hrvatskoj

Donacija Ministarstva unutrašnjih poslova, koja je opredijeljena za pomoć stanovništvu Hrvatske, koje je pogođeno razornim zemljotresom, upućena je danas kamionom Crvenog krsta Crne Gore, zajedno sa donacijom koju je Crveni krst Crne Gore namijenio Crvenom križu Republike Hrvatske, saopšteno je iz MUP-a.

Pomoć Ministarstva unutrašnjih poslova je, kako dodaju, u skladu sa iskazanim potrebama Vlade Republike Hrvatske i obezbijeđena je iz resursa Direktorata za vanredne situacije MUP-a, a sastoji se od posteljine (100 kompleta), vreća za spavanje (100 komada), ćebadi (200 komada) i podmetača za spavanje (100 komada).

Povodom upućivanja donacije, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović  istakao je da je pomoć, izraz empatije i solidarnosti sa građanima Republike Hrvatske koji su pogođeni razornim zemljotresom.

„Istovremeno je dokaz iskrene želje da se stanovništvu na tom području na konkretan način  pomogne u prevazilaženju problema sa kojima su suočeni zbog zemljotresa. Ovo je, takođe, prilika da pohvalim što su mnogi pojedinci i organizacije prethodnih dana na različite načine iskazali spremnost ili pomogli ugrožena područja, i tako na najbolji način potvrdili i afirmisali dobrosusjedske odnose, kao prepoznatljiv oblik saradnje naše dvije države”, kazao je ministar Sekulović.

Osnov za pružanje pomoći su Sporazum između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Hrvatske o saradnji u zaštiti od prirodnih i civilizacijskih katastrofa, koji je potpisan u Zagrebu 27. maja 2008. godine i Odluka Vlade Crne Gore od 14. januara 2021. godine da se pomoć koju pruža Ministarstvo unutrašnjih poslova uruči Direktoratu za civilnu zaštitu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske.

Pomoć Crvenog krsta sastoji se od grijalica (100 komada), sunđer dušeka (100 komada), posteljine (100 kompleta) i zimskih jakni (500 komada).

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

EU zaprijetila: Moraćemo da reagujemo

Samo danas je u njima poginulo najmanje 18 ljudi. Borelj...

U Crnoj Gori najviše hospitalizovanih na 100 hiljada stanovnika

U Crnoj Gori su registrovana 72 hospitalizovana na 100 hiljada stanovnika, Srbiji 56,...

Navaljni u kaznenoj koloniji 200 kilometara od Moskve

Gdje se nalazi Navaljni, najpoznatiji protivnik ruskog predsjednika Vladimira Putina, nije bilo poznato...

Češka bi mogla uvesti Sputnjik V i bez odobrenja...

U Češkoj je proteklih sedmica porastao broj slučajeva koronavirusa, pa se ta država...

Prijave protiv devet osoba zbog bakljade u Ulici Vasa...

Naime, podnijete su prekršajne prijave protiv A.M., S.R., S.R., J.V., S.V., I.Š., D.Ž.,...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare