Izvor:CdM,

NTO Crne Gore predstavlja ponudu destinacije u Londonu

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore predstavlja ponudu destinacije na međunarodnoj turističkoj berzi „World Travel Market“, koja se uslijed aktuelne pandemije virusa COVID-19, po pvi put, održava u potpunosti virtuelno, od 09. do 11. novembra, u Londonu.

Kako se navodi u saopštenju NTO, učešće na ovom važnom globalnom događaju za turističku industriju, podrazumijeva virtuelni štand Crne Gore, tj. prisustvo u katalogu »WTM-a« što omogućava zakazivanje i održavanja video sastanaka sa ostalim učesnicima, uspostavljanje novih kontakata i obnavljanje postojećih, putem interaktivne online platforme. U okviru virtuelnog štanda Crne Gore svoju ponudu predstavljaju i lokalne turističke organizacije Budve i Bara, hotelske kompanije HG Budvanska Rivijera, HG Montenegro Stars i Beppler & Jacobson, kao i novi hotel Blue Kotor Bay.

Tokom sastanaka, predstavnici Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, predstavili su ponudu destinacije i razmatrali mogućnosti za saradnju na planu promocije, prije svega na tržišu Velike Britanije, ali i na ostalim emitivnim tržištima, s obzirom na globalni karakter ove turističke berze.

Održani su i planirani sastanci sa predstavnicima uticajnih globalnih medija među kojima BBC Global, Discovery, Travel Zoo, kao i sa predstavnicima vodećih britanskih medija uopšte i onih specijalizovanih za oblast turizma kao što su: The Independent, The Guardian, Daliy Mail, Telegraph, National Geographic Traveller, Culture Trip, Wanderlust, Travel Bulletin, Metro, Globetrender, Globetrotter TV, Selling Travel, Travel Weekly, Luxury Travel Intelligence, Travel Trade Gazette, GoNomad Travel i drugi. Takođe, predstavnici NTO CG održali su sastanke sa mnogim relevantnim kompanijama u turizmu među kojima su Sojern, Miki Travel, OTT Online Travel Training, Oasis Travel, Traverse, Hotel Beds, New Deal Europe, te sa brojnim influenserima, blogerima, freelance novinarima i fotografima koji su od važnosti za promociju putem digitalnih kanala.

Tokom trajanja londonske turističke berze, NTO CG je dodatno promovisala ponudu destinacije putem distribucije deset tematskih saopštenja britanskim medijima. Predstavljeni su nova kampanja i TV spot »U društvu prirode«, ali i sigurnosni protokoli i mjere koje država preduzima kako bi u uslovima pandemije omogućila sigurnost građanima i turistima koji posjećuju našu zemlju, koji su usaglašani sa globalnim protokolima, što je potvrđeno od strane Svjetskog Savjeta za turizam i putovanja WTTC, s obzirom na to da je Crna Gora nosilac međunarodne oznake za sigurna putovanja »Safe Travels«.

”Crna Gora nudi obilje mogućnosti za odmor u prirodi, uz bezbjednu distancu. Svjesni činjenice da su sigurnost i zdravlje na prvom mjestu, kao i da je pandemija prouzrokovala strah kod ljudi, ne samo od putovanja već i od gužvi, ulažemo napore u sprovođenju sigurnosnih protokola, kako bismo obezbijedili sigurnost turistima koji provode odmor u našoj destinaciji i istovremeno omogućili oporavak sektora turizma.”, istakla je u intervjuima za britanske medije direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić.

Kampanja »U društvu prirode« koja predstavlja prirodne ljepote destinacije, ima za cilj da inspiriše putovanja u Crnu Goru kada se stvore uslovi, ukazujući na tanku vezu između čovjeka i prirode i njenu važnost u ograničavajućem digitalnom svijetu, u kojem smo primorani da živimo tokom pandemije.

Pored prirode, u fokusu promocije u Londonu su i noviteti u ponudi za narednu sezonu, kao što je otvaranje prvog hotela brenda »One&Only« u Evropi, u Herceg Novom, kao i ponuda destinacije uopšte, kako za ljetnji, tako i za zimski turizam, te kulturne znamenitosti, gastronomija, mogućnosti za aktivni odmor i sl.

U periodu od 2015-2019. godine Crna Gora bilježi konstantan porast broja britanskih turista. Tokom 2019. godine zabilježena je za oko 30% veća posjeta sa ovog tržišta u poređenju sa 2018. godinom. S obzirom na evidentna usporavanja uslijed snažnog negativnog uticaja globalne zdravstvene krize na turizam, procjenjuje se da bi se, uz stabilizaciju zdravstvene situacije, mogao očekivati postepeni oporavak i povratak britanskih turista tokom naredne sezone, naglasili su iz NTO CG.

Učesnici turističke berze u Londonu u prilici su da, uživo putem online platforme prate konferencije i forume na kojima učestvuju lideri i stručnjaci iz sektora, a koje se bave nekim od problema sa kojima se suočava sektor turizma danas, razmatra se uticaj koji je globalna zdravstvena kriza imala na putovanja i turizam i diskusije o putu oporavka identifikujući trendove i inovacije koje oblikuju budućnost ovog sektora,zaključili su iz NTO CG.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Analiza KEI: Ovogodišnji Izvještaj Evropske komisije ima najbolju ocjenu...

U aneksu informacije, Kancelarija za evropske integracije je dala pregled ključnih izazova  identifikovanih Izvjestajem EK koji će poslužiti...

Đukić v.d. predsjednice odbora LP na Cetinju

Đukić koja predvodi odbor do izborne konvencije istaknuta je književnica i pjesnikinja. Dobitnik je velikog broja književnih...

Radulović i Stoltenberg u Briselu: Crna Gora je pouzdan...

Generalni sekretar Stoltenberg naglasio je da članice NATO-a cijene posvećenost naše države jačanju jedinstva unutar Alijanse, koje...

Sekulić: Idejne organizatore čeka ista sudbina kao i njihovih...

Samo će vaše političke karijere biti, kaže Sekulić, “završno zakucane u okvirima koje ste danas podmetnuli damama”.

CPC: Od novembra 2020. na naš račun nije uplaćen...

Kako su saopštili, tekst ne govori to eksplicitno, ali sugeriše da je država nastavila da daje sredstva...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare