Obezbijeđeno više od 102.000 eura opreme za vanredne situacije

Ove sedmice se završava projekat ''Nepogode ne poznaju granice'' u okviru kojeg je nabavljeno 102.236 eura opreme za institucije i službe koje se bave zaštitom i spašavnjem, za smanjenje rizika od katastrofa - saopšteno je iz Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova.

U okviru projekta, koji se završava 16. januara ove godine, nabavljena je oprema za Direktorat za vanredne situacije i opštinske službe zaštite i spašavanja iz Podgorice, Bara i Ulcinja u vrijednosti od 82.931 euro, kao i oprema za Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore vrijednosti 19.305 eura.

“Pored nabavke opreme, održano je više treninga, obuka i vježbi za predstavnike institucija i službi koje se bave zaštitom i spašavanjem i prognoziranjem hidrometeoroloških prilika, kao i niz aktivnosti u okviru kampanje informisanja stanovništva o rizicima od poplava, preventivnim mjerama, aktivnostima zaštite i spašavanja, broju 112 – jedinstvenom evropskom broju za pozive u hitnim slučajevima itd. Projekat se u Crnoj Gori sprovodio u opštinama Podgorica, Bar i Ulcinj, a u Albaniji u regionu Skadra”, navode iz Direktorata za vandredne situacije.

Projekat “Nepogode ne poznaju granice” je realizovao FORS Montenegro u partnerstvu sa Direktoratom za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore i Prefekturom Skadar iz Albanije.

Projekat je finansirala Evropska unija u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Crna Gora – Albanija 2014-2020, a u Crnoj Gori je projekat kofinansiralo Ministarstvo javne uprave. Ugovorno tijelo za projekat je Ministarstvo finansija i socijalnog staranja Crne Gore – Direktorat za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći (CFCU)

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sjutra oblačno, popodne slab snijeg

Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju, na sjeveru će biti umjereno do potpuno oblačno, a od...

Od korone preminulo najmanje dva miliona ljudi u svijetu

Od početka epidemije zvanično je dijagnostikovano više od 93.803.240 slučajeva infekcije, od kojih se najmanje 57.889.800 sada...

Basara: Vučić je suma svih srpskih problema

U svojoj posljednjoj kolumni u Danasu prelazak u Kurir objasnili ste prevelikim uticajem Dragana Đilasa na Danas....

U Portugalu najviše oboljelih u jednom danu od početka...

U državi sa 10 miliona stanovnika do sada je potvrđeno 539.416 slučajeva koronavirusa, a preminulo je 8.709...

Broj preminulih u Francuskoj premašio 70 hiljada

Kako su precizirali, od početka pandemije od COVID-a 19 preminulo je 70.142 ljudi, prenosi Rojters.

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare