Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/tmp/#sql-temptable-2fd7b3-2ac6936-14fd3.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /var/www/standard.co.me/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 2169

Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/tmp/#sql-temptable-2fd7b3-2ac6936-14fd4.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /var/www/standard.co.me/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 2169
Odložena kontrola optužnice protiv nekadašnjih čelnika Plantaža | Standard

Odložena kontrola optužnice protiv nekadašnjih čelnika Plantaža

Kontrola optužnice protiv nekadašnjih čelnika Plantaža koja je bila zakazana za danas u Višem sudu u Podgorici odložena je za 29. decembar jer neki od optuženih i advokata nijesu dobili poziv za ročište.

Specijalno državno tužilaštvo SDT je ranije podiglo optužnicu protiv šest bivših rukovodilaca u Plantažama i tereti ih za krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju. Optužnicom su obuhvaćeni: Veselin Vukotić, Đorđije Rajković, Sead Šahman, Duško Perović, Božo Mihailović i Verica Maraš.

“Oni su optuženi da su od 24. decembra 2019. do 23. aprila 2020. godine u Podgorici, kao odgovorna lica u oštećenom privrednom društvu 13. Jul-Plantaže AD, zloupotrijebili svoj položaj u pogledu raspolaganja tuđom imovinom i nijesu vršili svoju dužnost, pa su tako pribavili privrednom društvu “OMP-Engineering” DOO protivpravnu imovinsku korist koja prelazi iznos od četrdeset hiljada eura, a oštećenom nanijeli imovinsku štetu”, istakao je ranije državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

SDT je saopštilo ranije da usljed djelimičnog izvršenja očigledno štetnog poravnanja, privrednom društvu OMP Engineering je pribavljena protivpravna imovinska korist u iznosu od 384.672,40 eura, a oštećenom društvu nanesena šteta.

Za krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju koje je predmet optužnice je zakonom propisana kazna zatvora od dvije do deset godina.

Preuzmite našu aplikaciju

spot_img
spot_img

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare