Izvor:nova.rs

Oni su najzgodniji Albanci iz serije Besa, koja se snimala i u Crnoj Gori

Odlična saradnja talentovanih umjetnika iz Srbije i regiona, prije svega kroz hit seriju Besa, donijela nam je pravo osvježenje jer su se među popularnim junacima pojavila nova lica, između ostalog sa Kosova i iz Albanije, do sada nepoznata našoj publici. Druga sezona snimala se u Crnoj Gori gdje su učestvovali i crnogorski glumci.

Arben Bajraktaraj

Pred Uroša Perića, glavni junak Bese je opasni Dardan Beriša, najveći narko-bos sa Balkana. S prodornim pogledom, dok kao sjenka prati nesrećnog Uroša, Dardan mračnom harizmom uvlači gledaoca sve dublje u seriju. Ovaj lik je maestralno odigrao Arben Bajraktaraj, francuski glumac sa Kosova.

Rođen 29. januara 1973, Bajraktaraj je igrao u brojnim francuskim filmovima, ali i drugim međunarodnim ostvarenima poput filmova Eden Log i Sex Traffic. Zanimljivo je da je igrao i u filmu o Hariju Poteru.

Rođen je u mestu blizu Dečana, gdje je završio osnovnu školu. Arben se kao mali, dok je čuvao stoku na okolnim planinama, zainteresovao za književnost. Srednju školu je završio u Mariboru u Sloveniji, gdje je počeo sa prvim časovima glume. Obrazovanje je nastavio u Parizu. Veliku popularnost stekao je ulogom surovog Dardana Beriše.

Florist Bajgora

Florist Bajgora, mladi i talentovani glumac s Kosova, našoj javnosti je postao poznat kao Driton Beriša u seriji Besa, ali i kao Jusuf u Nečistoj krvi.

Rođen je 18. januara 1995. godine u Prištini. On je još jedna mlada nada koja je pokazala sav svoj talenat u ovom regionalnom ostvarenju koje je okupilo vrhunske glumce iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije…

Florist u Besi igra Dritona Berišu, sina narko-bosa Dardana, koji posebno mjesto dobija u drugom serijalu. U želji da se osveti za smrt sestre on pravi ogromnu grešku – gazi besu, tj. časnu riječ koju je njegov otac dao kao zaštitu Urošu Periću.

Zanimljivo je i to što je kreator serije Besa Igor Stoimenov svojevremeno kazao kako se rodila saradnja s glumcima sa Kosova.

„Umjetnički mikrosvet Beograd-Priština savršeno funkcioniše decenijama, počevši od Faruka Begolija do Envera Petrovcija. Oni su glumili u Srbiji, a posao umjetnika je i da zbližava ljude. Najveći izazov je bio da smo morali da steknemo povjerenje kod glumaca sa Kosova. Morali smo da idemo u Prištinu da ih ubijedimo da budu kriminalci u srpskoj seriji, što nije bilo nimalo lako. Dobili smo trenutno tri najveće zvijezde s Kosova, s Arbenom Bajraktarajem na čelu, koji igra od početka.“

Ervin Bejleri

Lik iz sijenke, saradnik Dritona Beriše, misteriozni Italijan koji vuče konce – u pitanju je zgodni Flavio iz serije Besa koji je zaintrigirao mnoge. Ipak, on nije Italijan već glumac, komičar i poznati TV voditelj Ervin Bejleri iz Albanije.

Rođen 8. oktobra 1978. u Tirani, Ervin je završio Akademiju umjetnosti.

On je inače pretprošle godine bio uhapšen u Tirani jer je bio među demonstrantima koji su se protivili rušenju pozorišta u albanskoj prestonici. Naime, odluka tamošnje vlade da sruši Narodno pozorište koje su Italijani napravili tokom okupacije u Drugom svjetskom ratu izazvala je proteste, a sudbina pozorišta podijelila je naciju.

Mensur Safhiju

Prvo kao Hašim koji se zavolio sa mladom lijepom Crnogorkom, a potom kao njegov rođak Ljah Bajrami – glumac Mensur Safhiju istakao se svojom sporednom ulogom u Besi. Tragična ljubavna priča u vrtlogu kriminala u prvom delu rastužila je mnoge gledaoce, dok u drugom dijelu Bese Mensur kao Ljah traži svoju osvetu, a potom i izlaz iz servalnog položaja do trona klana.

Safhiju je inače glumac sa Kosova, koji je i dio tročlanog komediografskog sastava Stupcat, koji se šali na račun sociopolitičke situacije na Kosovu.

Tristan Halilaj

Drugi klan koji se bori za prevlast nad putevima droge na Balkanu, ali i u Evropi je klan Agima Sokoljija, na čijem čelu je u drugom dijelu Bese mladi Iljir. On je za razliku od svog rođaka Dritona djeluje kao prefinjeni poslovni čovjek koji voli luksuz, život u Švajcarskoj i paprene jahte, ali iza svega se zapravo krije mladi kriminalac koji žudi za moći.

Zanimljivo je da glumac koji ga igra, Tristan Halilaj, osim što voli da glumi, voli i da piše. Na srpski jezik je prevedena jedna njegova knjiga koju je inače pisao na engleskom. Tristan Halilaj rođen je 1992. godine u Skadru, u Albaniji. Glumu je studirao u Makedoniji. Danas živi na Kosovu. Igrao je u više filmova i pozorišnih predstava. Bio je učesnik u kampovima za mlade i talentovane filmske radnike u okviru Berlinala i Sarajevskog filmskog festivala.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

GI “21. maj”: Lamentiranje Perovića o potrebi zabrane abortusa...

"No pasáran", poručili su iz GI "21. maj". https://twitter.com/gi21maj/status/1526280839331463170?s=20&t=G3z0I-uka0oj0mkJo1HpXg

Šehović: Premijer Abazović je poltronski most za destrukciju Crne...

Političke prilike u odnosu protekla tri mjeseca, kako smatra, naizgled su se prilično promijenile, ali ne i...

Autobusi sa ukrajinskim vojnicima napustili čeličanu Azovstal

Agencija novodi da nije bilo moguće utvrditi koliko je vojnika bilo u autobusima. Po...

Sudar dva voza u Španiji, mašinovođa stradao, 85 osoba...

Službe za hitnu pomoć javile su da pomažu evakuaciju oko 100 ljudi iz putničkog voza.

( VIDEO) Krivična prijava zbog zlostavljanja: Žabljačanin osumnjičen da...

“Pripadnici policije su kroz svoje aktivnosti došli do sumnje da je nepoznato lice B.G. (45) sa Žabljaka,...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare