Opština Zeta krenula sa neophodnim radnjama u cilju stvaranja uslova za njeno nesmetano funkcionisanje

Novoosnovana Opština Zeta, u skladu sa izmjenama Zakona o teritorijalnoj organizaciji, preduzima sve neophodne radnje, u cilju stvaranja uslova za njeno dalje nesmetano funkcionisanje, saopšteno je iz opštinske PR službe.

“Prvi korak u nizu preuzetih odgovornosti je upućen već danas. U pitanju je zahtjev za određivanje šifre opštine, za naplatu prihoda.

U daljim aktivnostima, shodno zakonskoj proceduri, Skupština opštine će, u roku od 30 dana, formirati Organizacioni odbor,  čiji je zadatak predlaganje načina uređenja odnosa između opština, teritorijalno razgraničenje, način podjele imovine i druge aktivnosti za stvaranje uslova za početak rada novoosnovane opštine. Podjela imovine vršiće se sporazumom, na osnovu odluka skupština opština, na koje se teritorijalna organizacija odnosi”, poručili su.

Napominju da će se prilikom odabira sastava članova ovog odbora, voditi računa o zastupljenosti stručnjaka za pitanja urbanizma, katastra i imovinskih prava, koja čine po tri predstavnika opštine u kojoj je došlo do teritorijalne promjene i novoosnovane opštine i jedan predstavnik Ministarstva, kako zakon i propisuje.

Prevashodno, kako kažu, Opština Zeta će, kao i do sada, redovno informisati svoje stanovnike o budućim planovima i aktivnostima, u cilju jačanja odgovornosti i transparentnosti na lokalnom nivou.

“Svim stanovnicima  Zete čestitamo samostalnu opštinu, u uvjerenju da ćemo skupa doprinijeti boljoj i još ljepšoj Zeti, radeći na  jačanju njenih potencijala, uživati u blagodetima njene ljepote i resursa, i udruženim snagama, stvarati siguran dom za sve njene građane i buduće generacije”, zaključak je saopštenja.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

(VIDEO) Jevrejski ekstremisti upali u Grčku pravoslavnu crkvu u...

Bilal Abu Nab, prodavač koji radi u blizini crkve, rekao je za AFP da su napad počinila...

Zenka: Veliki broj naših glasača nije izašao u prvom...

“Nismo očekivali ovoliko glasova, ipak je ostvarena značajna brojka.Očekivali smo da dobijemo dovoljno glasova da naš kandidat...

Crnogorski penzioneri uputili skoro 90.000 eura pomoći Turskoj i...

Fond PIO je nakon što su dostavljeni potpisane odluke svih mjesnih i opštinskih udruženja penzionera donio odluku...

Damjanović: Uvođenje jedinstvenog šaltera pojednostaviće usluge u prekograničnoj trgovini

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, Mapa puta je pripremni dokument koji sadrži set izvještaja o sprovedenim...

CEDIS: Zbog prekida kabla djelovi Murtovine, Zlatice, Doljana i...

Zbog prekida kabla 10 kV Kom, izazvanog radovima trećeg lica, bez napajanja su: Dio Doljana (Mosorska), Kučki...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare