CGO: Osuđujemo prijetnje Kaleziću, Vlada da afirmiše toleranciju a ne homofobe

Užasava nas i zabrinjava činjenica da je dugogodišnji LGBTIQ aktivista za ljudska prava, Danijel Kalezić, dobio direktnu prijetnju smrću zbog svoje osude napada na LGBTIQ Drop In centar i Centar za građansko obrazovanje CGO to snažno osuđuje.

“CGO zahtijeva da se ovaj čin hitno i prioritetno procesuira i sankcioniše, a čime bi se poslala poruka da se s ljudskim pravima u #CG ne smije kalkulisati niti da se toleriše dalje ugrožavanje prava već marginalizovanih grupa”, navodi se u saopštenju.

Kako su naveli, radikalizovan kontra-ljudskopravaški narativ u Crnoj Gori u posljednje vrijeme, uz klerikalizaciju, daje vjetar u leđa svima koji misle da mogu proći nekažnjeno napadajući, vrijeđajući i prijeteći LGBTIQ osobama. Na žalost, to snaže i neke odluke VladeCG i njenih čelnika.

“Vlasti su dužne da stanu u zaštitu svih, bez obzira na seksualnu orjentaciju, i preduzmu radnje koje će prevenirati dalje napade i prijetnje, a to, između ostalog, uključuje i adekvatan odnos prema homofobima”, zaključuju iz CGO.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Dukaj sa Eskobarom u Stejt Dipartmentu: Jačanje sistema sajber...

Ministar javne uprave, mr Marash Dukaj, sastao se danas, u Stejt Dipartmentu, sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara za...

Popović: Abortus BIRN-a

BIRN je, konačno, odlučio da novinarka Kaćuša Krsmanović i građanska aktivistkinja Tijana Lopičić više nijesu baš neke...

Milionska prevara – Beransko “Agropolimlje” pod lupom tužilaštva

"Šta je sa drugim preduzećima koja su nastala iz ovog jednog, velikog preduzeća, ne znam”, rekao je...

Bilčik: CG u dubokoj ustavnoj krizi, potrebni vanredni izbori

"To nije istinska politička vlada. Crna Gora trenutno nema političku vladu i mora da je ima. Zemlja...

Direktor FBI: Kineska vlada kontroliše TikTok, to bi trebalo...

Vrej y je rekao da je FBI zabrinut da su Kinezi imali mogućnost da kontrolišu algoritam preporuka...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare