Patriotko komitski savez: Goreće naše baklje svake nedjelje

Patriotsko komitski savez oštro protestvuje zbog sinoćnjeg privođenja Nemanje Pešalja u Tivtu zbog paljenja baklje, konstatujući da im nije poznato da je paljenje baklje krivično djelo, saopšteno je iz PKS-a.

Stoga ovaj čin smatraju kao oblik zaplašivanja učesnika patriotske auto kolone za odbranu nezavisne i suverene države Crne Gore, koji nikada neće postići svoju svrhu.

“Jer Crna Gora je ustala i brani svoje pravo na državu, crkvu, jezik i naciju. Ono što je zapaljeno ulicama ove države, ne može se niti zaustaviti niti uplašiti, a to mora biti jasno i stratezima ovakvih provokacija”, navode u saopštenju.

Naglašavaju da se ne može očekivati od Crnogoraca da mirno posmatraju kako članovi nove vlasti postupaju.

“U vremenu kada najveći negatori crnogorstva beskrupulozno sprovode svoj plan o slabljenju države i uništavanju institucija sa prefiksom crnogorske, kada se opet izazivaju manjinski narodi surovom pričom o „nedokazanom“ zločinu u Srebrenici, o nelegitimnosti Haškog tribunala, kada se priprema izmjena zakona o prebivalištu i državljanstvu, u susret popisu stanovništva, očekivati da će Crnogorci svih vjera to mirno posmatrati je teška i kobna iluzija u kojoj žive predstavnici „apostolske“ vlasti, predvođeni mladim i nervoznim pendrekom države”, opominju iz PKS-a.

Napominju da Crnogorski pokret otpora postoji, dio njega je i Patriotsko komitski savez i svi ostali suverenisti, koji, poštujući svoj i tuđe živote, auto kolonama pokušavaju izraziti svoj protest cijelom svijetu zbog dešavanja u domovini.

“Nije ni bivša ni sadašnja vlast „pet para“ davala da kazni učesnike litija i lizanja jedne kašikice, koji su doprinijeli širenju epidemije, a sada su našli da mladosti koja pali baklje, određuju kaznene mjere! Neće moći! Goreće naše baklje svake nedjelje dok vlast ne shvati da joj niko ne brani da vlada, ali joj branimo i branićemo da uništava Crnu Goru”, zaključuju u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Vladin „mercedes“ kroz Podgoricu voze bez tablica?

“Procedurama Generalnog sekretarijata Vlade, koje su vrlo precizne i morale su se poštovati u minulim vremenima, i...

Trećina ljekara na bolovanju

U prijepodnevnim satima juče ispred domova zdravlja u Podgorici, formirani su veliki redovi, a građani su se...

Marković, Cupać, Mustafa i Dujović oslobođeni

Okrivljeni su oslobođeni jer nijesu dokazani navodi iz tužilačkog akta. Branilac Cupaća, advokat Srđan...

Aerodormi traže kredit za isplatu zarada

“Jedna od varijanti za rješavanje problema likvidnosti je uzimanje kredita. Zadovoljni bi bili sa pet miliona, ali...

NSC: Imamo čvrste dokaze o umiješanosti Rusije u predizborna...

Ovo tijelo, koje se bavi pitanjima nacionalne bezbjednosti, vojske, spoljne politike sa visokim savjetnicima za nacionalnu bezbjednost...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare