PKS uputio saučešće povodom smrti Husovića

Patriotsko komitski savez uputio je Bošnjačkoj stranci, prijateljima i porodici Rafeta Husovića, izraze najdubljeg saučešća, zbog njegove prerane smrti. Predsjednik BS Rafet Husović bio je snažan i mudar lider svog naroda u ovim teškim vremenima i dokazani prijatelj države Crne Gore.

“Poruka Glavnog odbora BS, da neće biti članica nove Vlade Crne Gore, snažno je odjeknula u PKS-u, potrvđujući još jednom jasno opredjeljenje Bošnjaka da druge domovine od Crne Gore nemaju i da će se, zajedno s nama, boriti za njen građanski i multietnički koncept, kao jedino i održivo rješenje njenog razvoja i opstanka.

Nesumnjiv doprinos takvom vođenju politike dao je uvaženi Rafet Husović, koji je često isticao da će Bošnjačka stranka nastaviti da bude jak oslonac evropske politike u Crnoj Gori i da su zapadni put i evropska perspektiva Crne Gore za njegovu stranku jako važni, nezavisno da li je u vlasti ili opoziciji.

Smrću Rafeta Husovića, Crna Gora je izgubila jednog moćnog političara, koji je radom u državnim organima Crne Gore, artikulisanjem interesa svog naroda i njegovog položaja u crnogorskom društvu,  dao veliki doprinos demokratizaciji Crne Gore na njenom putu ka zajednici evropskih država”, naveli su u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Delegacija Glavnog grada položila vijenac na spomenik Marku Miljanovu

Delegaciju su činili zamjenica gradonačelnika Slađana Vujačić, sekretar Skupštine Glavnog grada Veselin Vukčević i sekretarka Sekretarijata za...

VIDEO: Minja i klimatske promjene na festivalu u Zagrebu

Kratkometražni animirani film “Minja i klimatske promjene” autora Zorana Markovića Zonja, biće prikazan danas u 16 sati na...

Dalibor Ćetković dobitnik počasnog priznanja na izložbi u Los...

Ćetković je za Pobjedu kazao da je od 426 pristiglih radova žiri selektovao 114 umjetnika iz 28...

Čestitka povodom Dana Evrope: Zajedničkim snagama preuzimamo odgovornost jedni...

Zajedno sa književnicima, umjetnicima i sportistima, povodom Dana Evrope, poručili su da se danas, kada se svijet...

Japanska metoda štednje novca koja i te kako DJELUJE

Kako prenosi Bright Side, prvi korak je zapisivanje u svesku - ne u mobilni ili kompjuter! Uzmite...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare