Izvor:RTNK

Počela rekonstrukcija stare škole u Župi Nikšićkoj – Uniprom metali izdvojili 100 000 eura

Shodno dogovoru, prilikom nedavne posjete predsjednika opštine Nikšić Milutina Simovića, danas je počela rekonstrukcija stare škole U Župi Nikšićkoj - objekta u kojem su skoro pola vijeka znanje sticale generacije Župljana.

Rekonstrukciju objekta obezbijedila je firma Uniprom metali koja je za ovu namjenu izdvojila minimum 100.000 eura.

“Objekat je bio u veoma zapuštenom stanju, posebno od osamdesetih godina prošlog vijeka kada je većina objekta devastirana usljed izbijanja požara”, navodi se u saopštenju predsjedika MZ Župa Dragana Radulovića.

Ideja je da se rekonstrukcijom ovog objekta obezbijedi prostor koji će biti u interesu svih mještana Župe. Objekat će imati dvije sale za sastanke, izložbeni prostor, biblioteku, tako da će praktično biti kulturni centar toga mjesta.

“Rekonstrukcijom ovog objekta željeli smo na simboličan način da se zahvalimo svim prosvjetnim radnicima koji su u ovom objektu prenosili znanje na generacije Župljana, a isto tako da još jednom potvrdimo da je zajedništvo jedini model koji može donijeti benefite svakom mjestu.

Za svaku pohvalu je društveno odgovoran odnos firme Uniprom metali koja je bezuslovno prihvatila da svojim sredstvima rekonstruiše ovaj objekat, a treba napomenuti da je ista učestvovala u skoro svim projektima koji su realizovani u proteklom periodu u Župi. Očekivanje je da se takav partnerski odnos sa MZ Župa nastavi i u narednom periodu. Naredni dani donose i realizaciju ostalih dogovorenih aktivnosti”, zaključuje se u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Radost djece zbog pitke vode u regijama Bamak i...

Pitkoj vodi obradovali su se svi stanovnici u regijama Bamak i Segou, ali su to najviše pokazala...

Optužnica protiv Aleksića na čekanju: Sjutra novi svjedoci

Prošle nedelje je trebalo da bude podignuta optužnica protiv Aleksića, međutim, planove tužilaštva „poremetili“ su novi svjedoci...

Abazović: Ne znam zašto se protestovalo, niko u vlasti...

“Odgovorno stojim iza toga i mislim da su ljudi koji su izašli na ulice imali drugi motiv...

Milojević prezadovoljan: Odigrali smo odlično

“Plavi” su ubjedljivo nadigrali Igokeu u “Morači”. “Odigrali smo odličnu utakmicu, sve smo kontrolisali...

Formula 5:1 za dugovječan brak

Stručnjaci kažu da parovi koji imaju pozitivan stav prema životu, koji su ljubazni i nježni jedno prema...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare