Podgoričani, znate li za reciklažna dvorišta? Bacite sve, od akumulatora do ljekova

Da li znate da Glavni grad ima pet reciklažnih dvorišta, a da će uskoro dobiti i šesto? To morate znati, s obzirom na to da na tim lokacijama možete da ostavite sve – od papira, preko guma, do bijele tehnike i starih ljekova.

 

Ona se nalaze na sljedećim lokacijama: Ulica Iva Vizina na Zabjelu, kraj Bulevara Mihaila Lalića u Tološima, Ulica Husinskih rudara na Koniku, Orjenska ulica na Zlatici i Ulica Kritskog odreda u Donjoj Gorici, i rade do 21h, saopšteno je iz “Čistoće”.

Reciklažna dvorišta su, kako objašnjavaju iz preduzeća, posebno opremljeni i nadzirani prostori namijenjeni za besplatno odlaganje pojedinih vrsta otpada, a radno vrijeme dvorišta je svakog dana od sedam do 21 sat.

“Na reciklažnim dvorištima obezbijeđene su posude za: papir, kartonsku ambalažu, PET ambalažu, Al limenke, polietilenske folije, ambalažno staklo, otpadno ravno staklo, gume, drvni otpad, metalni krupni otpad, plastični krupni otpad, bijelu tehniku, jestiva i otpadna motorna ulja, stara ulja, boje i lakove, stare akumulatore, uljne filtere, fluorescentne cijevi, elektronski otpad, stiropor, stare baterije, stare ljekove”, navodi se u saopštenju.

Trenutno se izvode radovi na izgradnji šestog reciklažnog dvorišta i za očekivati je da do kraja godine dobiju i Golubovci, za čiju izgradnju i opremanje su sredstva opredijeljena u budžetu Glavnog grada.

“Količine otpada koji građani donose na ove prostore, a koje se povećavaju iz godine u godinu, potvrđuju da je većina građana prepoznala značaj izgradnje ovih komunalnih objekata. Iako je selekcija otpada izuzetno važna, kako zbog mogućnosti ponovne upotrebe selektovano odloženog otpada, tako i zbog činjenice da se odlaganjem otpada na ovaj način smanjuju količine ukupno odloženog otpada na sanitarnoj kadi, nažalost i pored stvorenih uslova za pravilno odlaganje posebnih vrsta otpada, nemarom pojedinih građana, isti i dalje često završava pored kontejnera, u koritima rijeka i na drugim javnim površinama”, zaključuje se u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

FDA: Koristi od vakcinacije djece protiv Kovida 19 značajno...

Saopštenje dolazi pošto se očekuje da će panel spoljnih stručnjaka u utorak glasati da li da preporuči...

Regija na rubu sukoba: Bajden šalje moćnu petorku da...

Lidere brine i uloga Rusije koja bi već za nekoliko dana mogla, za početak, zadati težak diplomatski...

BANA: Abazoviću na sastanku predat spisak zahtjeva

Ukazali su da je u posljednje vrijeme, kako tvrde, sve više izraženo podizanje betonskih i metalnih krstova...

DPS Žabljak: Nova kadrovska struktura spremna da se uhvati...

"Na konferenciji je učestvovao 81 delegat i izabran je novi saziv Opštinskog odbora. Osim novoizabranih 50 članova,...

Završen prvi CBCG FinTech Hackaton: Prva nagrada za tim...

Kako je saopšteno iz CBCG, prvu nagradu, u iznosu od 3. 000 eura, osvojio je tim “Budućnost”...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare