PODJELE PO DUBINI: DPS-u katastar, Bošnjacima Uprava za šume, SDP-u inspekcija, Albancima Uprava za javne radove…

Ni nakon skoro dva mjeseca od kada je izglasana 43. manjinska vlada Dritana Abazovića, nijesu se desile promjene u najvažnijim državnim preduzećima, organima i upravama što su iskoristile partije članice bivše većine da pozapošljavaju sve što su mogli, podjele stanove i namaknu još koji benefit za svoje članove i simpatizere. Standard je pisao da je samo u kompaniji Pošte CG, kojom upravljaju kadrovi Demokrata za godinu zapošljeno više od 300 novih radnika. Još gora je situacija u CEDIS-u, EPCG i ostalim važnim kompanijama kojima gazduje država CG.

Standard je ranije pisao da je sadašnja većina utanačila dogovor oko promjena, ali ne i na svim pozicijama. Najnovija vijest je, kako Standard nezvanično saznaje, da je dogovorom odlučeno da Uprava za inspekcijske poslove “pripadne” SDP-u, odnosno da direktor bude Alija Bralić. Bošnjačka stranka će imati predsjednika odbora direktora CEDIS-a, a direktorovat će član SNP-a.

DPS-u je pripalo mjesto direktora Uprave za kadrove i Uprave za katastar, nakon što se ta institucija podijeli na Upravu za imovinu i Upravu za katastar. Ovu prvu će preuzeti SNP. Nakon jučerašnjeg predloga premijera Dritana Abazovića da kadar DF-a Milutin Đukanović ostane u bordu direktora, jasno je da to neće biti jedino mjesto gdje će ostati kadrovi DF-a

Kako Standard nezvanično saznaje predstavnici albanskih stranaka će rukovoditi Upravom za javne radove, a Upravom za šume Bošnjačka stranka.

Od ranije je poznato da će Demokratska partija socijalista (DPS) preuzeti EPCG, čiji su trenutni direktori iz Demokrata.

Građanski pokret URA (GP URA) pokrivaće rukovodeća mjesta u Rudniku uglja Pljevlja i Hotelskoj grupi Budvanska rivijera, kojima je do sada upravljao DF.

Socijalistička narodna partija (SNP) dobila je Plantaže i Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS), čiji su rukovodioci bili funkcioneri DF-a i Demokrata.

Bošnjačka stranka (BS) ponovo će preuzeti preduzeće Monteput, kojim trenutno rukovodi kadar Prave Crne Gore Marka Milačića, ali i vjerovatno i Zavod za zapošljavanje kojim su upravljale Demokrate.

Socijaldemokratska partija (SDP) u ovoj raspodjeli dobila je na upravljanje Luku Bar AD i Regionalni vodovod gdje je trenutno na čelu funkcioner Demokrata.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Dr. Barac-Otašević za STANDARD: Izdaju se dozvole za oružje...

Zorica Barac Otašević, klinički psihijatar u Kliničkom centru Crne Gore kaže za portal Standard da je prosto...

Salman Ruždi skinut sa respiratora, može da govori

Britanski romanopisac rođen u Indiji i dalje je u bolnici sa ozbiljnim povredama, a njegov kolega Atiš Tasir na...

Senatori predložili zakon o američkoj podršci Zapadnom Balkanu

Zakon o demokratiji i prosperitetu Zapadnog Balkana – to je zvanični naziv dvostranačkog prijedloga koji je predat...

Na čekanju gotovo 80 parova: Od početka godine u...

Ipak, iz Ministarstva rada i socijalnog staranja za Portal Analitika ističu da je praksa u Crnoj Gori...

Zašto se vraća polio virus?

Decenijama je ova bolest, zahvaljujući vakcinaciji, gotovo potpuno iskorijenjena. Zašto se ponovo javlja?

NAJČITANIJE

4 KOMENTARA

guest
4 Comments
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
KikO
KikO
24/06/2022•10:11 10:11

Bogu hvala ode četnik KOČA iz KATASTRA !!!

Serif
Serif
24/06/2022•08:14 08:14

Bravo za Standard…Bavite se trenutno temama o kojima svi ćute…

Cicka
Cicka
24/06/2022•12:28 12:28

Kome li ce RTCG?Drljevic i Raonic van….

rudi
rudi
01/07/2022•11:56 11:56

19467 ili 47 u sreskom uredu u Andrijevici pitaju osumnjicenog Gutic Seca starog saljivdzije sta misli o novoj vlasti a on im odgovori kroz smijeh pa kad me pitate evo vam-Ista stoljica samo sira guzica a ovo se i danas nastavlja i bice tako dok Balkana pos5toji