Poziv građanima da potpišu peticiju za smjenu Leposavića i peticiju protiv Odluke o državljanstvu u što većem broj

Građani Crne Gore na sajtu gradjanskapeticija.me od danas mogu potpisati dvije peticije, koje će biti predate Vladi Crne Gore. Prva se tiče smjene ministra Vladimira Leposavića, a druga je protiv Odluke o kriterijumima za utvrđivanje uslova za sticanje crnogorskog državljanstva i izmjena Zakona o registrima prebivališta i boravišta, saopšteno je iz DPS-a.

S obzirom na to da Skupština, kako navode iz DPS, prolongira raspravu o smjeni ministra Leposavića, peticiju, koja gotovo da je bila obustavljena nakon objave premijera Krivokapića o smjeni, građani mogu nastaviti da potpisuju. Inače, peticiju za smjenu ministra Leposavića potpisalo je do sada više od 30.000 građana.

Takođe, od danas građani mogu da potpišu i peticiju protiv namjere Vlade da, oduzimanjem prebivališta našim državljanima, vrši demografski inženjering i trasira put ka budućem oduzimanju državljanstva.

“Vlada Crne Gore pokušala je, uprkos reakcijama domaće javnosti i Evropske komisije, da počne sa dras-tičnim izmjenama normative koja se tiče prebivališta, a što je samo početak puta ka tektonskim promje-nama zakona koji se odnose na crnogorsko državljanstvo. Na taj način, počinje i ubrzana promjena demo-grafske strukture Crne Gore. Dok Vlada želi otpisati našu dijasporu svih nacionalnosti, koja je Crnoj Gori pružala nemjerljiv, a često i sudbonosan doprinos, sa druge strane, pravo glasa i državljanstva vremenom će dobiti i stranci sa privremenim boravištem u Crnoj Gori”, navode inicijatori peticije.

Građanska Crna Gora, kako navode, jasno se usprotivila tome, tim prije jer je Vlada pokušala da prve iz-mjene donese u tajnosti, bez obavještavanja javnosti. To možda i najbolje govori o tome kakve su namjere Vlade Crne Gore.

“Zbog navedenog, pozivamo vas da potpišete građansku peticiju kojom ćemo jasno poručiti i Vladi i međunarodnoj zajednici da namjera o demografskom inženjeringu neće proći i da se građanska Crna Gora neće odreći nijednog svog sugrađanina”, stoji u pozivu građanima da potpišu peticiju.

Građanske peticije podržale su Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate, Bošnjačka stranka, So-cijaldemokratska partija, Albanska koalicija “Jednoglasno” – Demokratska partija, Demokratska unija Al-banaca i Demokratski savez, “Albanska lista” – Albanska alternativa, Nova demokratska snaga “Forca”, Demokratski savez Albanaca, Građanski pokret “Perspektiva” i Unija Tuzi, Liberalna partija i Hrvatska građanska inicijativa. Uz pomenute političke partije, podršku potpisivanju peticija pružila je i Građanska inicijativa “21. maj”.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

U izraelskim napadima za pet dana ubijeno 145 Palestinaca,...

Prema podacima Palestinskog društva Crvenog polumjeseca, 17 povrijeđenih ljudi ustrijeljeno je bojevom municijom, a osam gumenim mecima....

CNP: Komemoracija povodom smrti Zefa Bata Dedivanovića u utorak

Dedivanović je rođen 1939. godine u Zatrjepču kod Podgorice. Osnovnu školu završio je u Zmajevu (Vojvodina), a...

Ministarstvo zdravlja: Dato preko 140 hiljada doza vakcina

Tokom 15. maja dato je 2.889 doza, od kojih je 2.668 prvih i 211 drugih doza.

UP: Identifkovane osobe koje su uništavale sadnice u parku

"Uvidom u video snimak i preduzetim aktivnostima na terenu policija je došla do sumnje da su osobe...

DPS: Krivokapić da prestane da se ponaša u maniru...

U suprotnom, kako navode pozivaju ga da već jednom prestane da iznosi neistine, što već dugo radi...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare