Priveden starješina Sabornog hrama u Podgorici: Policija zabranila okupljanje, MCP odustala od litije ali održala skup sa 450 ljudi

Na zahtjev MCP za održavanje javnog okupljanja u Podgorici za 11. jun 2020. policija je donijela rješenje o zabrani skupa koji nije prijavljen u skladu sa zakonom, saznaje Standard.

Iz sadržine prijave bilo je očigledno da je javno okupljanje planirano u dvije faze, prvo okupljanje u Hramu Hristovog Vaskrsenja i ispred Hrama i drugi dio litija gradskim ulicama.

Nakon donijetog rješenja od strane policije, sveštenstvo je odustalo od litije, međutim održano je javno okupljanje u Hramu i ispred Hrama na kojem je po procjeni bilo oko 450 građana, što je direktno kršenje mjere NKT.

Javno okupljanje je snimljeno od strane policije, prikupljena su obavještenja u prostorijama Centra bezbjednosti Podgorica od organizatora javnog okupljanja i starješine Hrama Dragana Mitrovića.

Podgorička policija pozvala je na informativni razgovor starješinu Hrama Hristovog Vaskrsenja Dragana Mitrovića, koji se sumnjiči za kršenje mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti u vezi sa okupljanjem građana.

Dokumentovana su sveštena lica MCP koja su bila učesnici okupljanja. Policija je po nalogu ODT predmet procesuirala tužilaštvu na dalju nadležnost.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Uhapšeni crnogorski državljanin na Gostunu službenik granične policije; UP:...

Iz Uprave policije su pojasnili da je uhapšeni D.R. policijski službenik granične policije kojem je, prije današnjeg događaja,...

Јoš jedan smrtonosni napad ajkule u Hurgadi, druga žrtva...

Vijest o pogibiji druge žene potvrdilo je i egipatsko Ministarstvo za zaštitu životne sredine, i tako potvrdilo...

Llolla: Kreiranje dobrih praksi i pružanje rješenja na lokalnom...

“Predstavljalo mi je veliku čast i privilegiju to što sam bila jedna od gošći koje su govorile...

Bugarska protjerala 70 ruskih diplomata

Visokorangirani ruski diplomata Voskresenski rekao je novinarima na aerodromu u glavnom gradu Bugarske Sofiji da je diplomatama...

Bjelica: Na Univerzitetu Crne Gore kontinuirano se gaze Statut,...

Autorski tekst Bjelice prenosimo integralno: Na organima Univerziteta Crne Gore se kontinuirano u produženom...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare