Izvor:RTCG

Prosvjetari zahtijevaju da im se predaju ključevi

Prosvjetari i dalje protestuju ispred zgrade opštine Budva i poručuju da neće odustati dok im se ne ispune zahtjevi. Traže da im se omogući useljenje u 147 stanova u tri lamele u naselju Dubovica, koje se grade deceniju i to po dogovorenoj cijeni kvadrata od 650 eura, a ne 890 kako je naknadno izmijenjeno. Predali su zahtjeve za predaju ključeva, a nadležnima uputili i prijedlog rješenja njihovog problema. Ukoliko im se ne odgovori na zahtjeve, najavljuju i radikalnije proteste.

“Smatramo da država može izdvojiti novac kojim bi se otpisao dug bankama i onda ne bi imali veze sa bankama koje potražuju 7,8 miliona eura. Istovremeno, država bi sa nama mogla da ostvari određene kreditne aranžmane pa bismo u nekom razumnom roku mogli da otplaćujemo to što je država uložila da se riješi naše stambeno pitanje”, kazao je Krsto Vuković, predstavnik prosvjetnih radnika.

Poručio je da su odlučni da istarju do kraja u prorestima.

Iz stambene zadruge Solidarno kažu da su prosvjetarima i ranije nudili dodjelu ključeva, uz potpisavanje predugovora s notarima, ali da to nijesu prihvatili. Tvrde da je izgradnja stanova pri kraju, ali bez potpisanih predugovora ne mogu dozvoliti useljenje.

“Zadruga Solidarno je obezbijedila uslove, obratila se Notarskoj komori, da bi se oredili notari kako bi se potpisali predugovori, što je osnovni preduslov da ljudi dobiju ključeve. Zgrade su skoro završene, ali ključeve ne možemo davati bez potpisanih ugovora i administrativne procedure. Svu tu proceduru moramo da završimo, a ne bježimo od postupka za stavranje uslova za predaju ključeva “, kazao je Zoran Stanišić, direktor stambene zadruge “Solidarno”.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Pogledajte kada su polasci iz crnogorskih gradova na sjutrašnji...

Iz Pokreta “Ima nas” prethodno su saopštili da je sjutrašnji protest “prilika je da građani iskažu svoje...

Dačić: Nema datuma za postizanje sporazuma sa Prištinom

Kurti je rekao da je u dogovoru Beograda i Prištine pod okriljem EU, kojim je smirena najnovija...

Ako bude snijega biće i gostiju

Lokalne turističke organizacije organizuju manifestacije koje uvijek privuku određeni broj posjetilaca. Posjeta

Zaglavio se u automobilu na Bukumirskom jezeru, uspješno završena...

U pitanju je mlađi muškarac, a pripadnicima službe je bilo otežano da dođu do osobe zbog lošijih...

Još 10 slučajeva korone, bez preminulih

U istom periodu nije zabilježen nijedan smrtni ishod od posljedica kovida-19. Oporavilo se još...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare