Riješiti pitanje stambenog zbrinjavanja prosvjetnih radnika u Budvi u najkraćem mogućem roku

Odbor za prosvjetu, nauku, kulturu i sport je na danas održanoj sjednici jednoglasno usvojio zaključke koje su nakon komunikacije sa ministrom prosvjete Miomirom Vojinovićem predložili predsjednik i zamjenik predsjednika Odbora Damir Šehović i Dejan Đurović, a kojima se pruža puna podrška zahtjevima prosvjetnih radnika iz Budve, u cilju konačnog i trajnog rješavanja pitanja njihovog stambenog zbrinjavanja kroz projekat pokrenut sa Stambenom zadrugom ''Solidarno'', u najkraćem mogućem roku, saopšteno je iz Skupštine.

“Svi članovi Odbora, kao i gosti koji su po pozivu učestvovali na sjednici, saglasili su se da je potrebno usvojiti konkretne zaključke, koji će prije svega biti u interesu zaštite prava prosvjetnih radnika iz Budve, ali i biti garancija da će ono što je načelno dogovoreno na jučerašnjem sastanku u Vladi Crne Gore zaista i biti realizovano”, naveli su u saopštenju.

Takođe je, istakli su, postignut dogovor o neophodnosti kontinuiranog praćenja situacije koja se odnosi na rješavanje stambene problematike prosvjetnih radnika Budve, ali i svih ostalih na teritoriji Crne Gore.

“U tom smislu su jednoglasno usvojeni sljedeći zaključci: Odbor podržava napore prosvjetnih radnika iz Budve koji imaju za cilj stvaranje neophodnih finansijskih i drugih pretpostavki za konačno i trajno rješavanje pitanja njihovog stambenog zbrinjavanja kroz projekat pokrenut sa Stambenom zadrugom „Solidarno“, u najkraćem mogućem roku”, naveli su u saopštenju.

Odbor, ističu, poziva Stambenu zadrugu „Solidarno“ da u najkraćem mogućem roku, a najkasnije do kraja avgusta, u saradnji sa Opštinom Budva, izvođačem i ostalim nadležnim organima, obezbijedi izvršenje svih završnih radova na zgradama prosvjetnih radnika u Budvi, te da sve stambene jedinice u tom roku dovede do faze prihvatljive useljivosti.

“Odbor poziva Vladu Crne Gore i Stambenu zadrugu „Solidarno“ da stvore potrebne pretpostavke da se najkasnije do kraja avgusta tekuće godine omogući potpisivanje predugovora o dodjeli stambenih jedinica prosvjetnim radnicima koji imaju status podstanara, po cijeni od 650 eura po m²;

Odbor poziva Vladu Crne Gore i Stambenu zadrugu „Solidarno“ da, u najkraćem periodu, utvrde stvarnu cijenu koštanja radova na pomenutim objektima, kako bi se obezbijedilo useljenje prosvjetara po jednakim uslovima tj. po cijeni kvadrata od 650 eura i istovremeno obezbijedilo servisiranje finansijskih obaveza koje je preuzela Zadruga, imajući u vidu da je rok otplate kredita do 31.10.2022. godine a rok važenja garancije države do 15.11.2022. godine, odnosno 30.12.2022. godine po osnovu drugog kredita”, istakli su u saopštenju.

Sjednici su, pored članova Odbora, prisustvovali: ministar prosvjete mr Miomir Vojinović, državna sekretarka u Ministarstvu prosvjete mr Milijana Vukotić Jelušić, predsjednik Sindikata prosvjete Crne Gore Radomir Božović, direktor Stambene zadruge „Solidarno“ Zoran Stanišić, predstavnik Organizacionog tima prosvjetnih radnika podstanara Budve Krsto Vuković, direktor SMŠ „Danilo Kiš“, kao i šef kabineta predsjednika Opštine Budva Nikola Jovanović i savjetnik u Sekretarijatu za investicije u Opštini Budva Marko Asanović.
Sjednica je organizovana nakon upućene predstavke Organizacionog tima prosvjetnih radnika podstanara Budve, sa zahtjevom za hitno zakazivanje i održavanje sjednice Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport, kao i formalne inicijative upućene od strane jedne trećine članova Odbora.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Ne mogu da posjete partnera kada je u bolnici

Zakon o životnom partnerstvu lica istog pola, kojim je propisano da mogu da uživaju ista prava kao...

Tramp ne želi da se vrati na Tviter

Prošlo je nekoliko dana od kada je Ilon Mask vratio nalog Donaldu Trampu, a bivši američki predsjednik...

Snažan zemljotres 27 kilometara od Travnika

Jak zemljotres jačine 4,6 po Rihterovoj skali pogodio je jutros BiH. Dogodio se 27 kilometara sjeverozapadno od...

Stojanović: Nema bojazni da će Alimentacioni fond zaživjeti na...

Prema posljednjem presjeku, Centrima za socijalni rad dostavljen je 141 zahtjev za isplatu iz Alimentacionog fonda. Stojanović...

Rusi demantuju da napuštaju nuklearku u Zaporožju

"Mediji aktivno šire lažne informacije da Rusija navodno planira da se povuče iz Energodara i napusti nuklearku....

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare