“Sačuvajmo rijeke”: Vladi i investitorima mora da bude jasno da nećemo odustati od odbrane rijeka

Povodom današnjih namjera investitora u Barama Kraljskim i pokušaja nastavka radova na izagradnji mHE i u Rečinama, želimo poručiti Vladi, Ministarstvu kapiralnih investicija i 'investitorima' da im mora biti jasno da nećemo odustati od odbrane naših rijeka i Ustavom zagarantovanih prava, prava na vodu, prava na život i zdravu životnu sredinu, poručila je danas grupa građana i ekoloških aktivista 'Sačuvajmo rijeke'.

Pozvali su Vladu i nadležna ministarstva da što hitnije raskinu nezakonite ugovore, zaustave izgradnju mHE, zaštite životnu sredinu, prava i živote mještana i ekoloških aktivista koji su pod stalnim priticima.

“Pozivamo Vladu da prestane da trguje sa našim rijekama i povlađuje interesima ’’investitora’’, pa bio on sin predsjednika države ili kum nekog drugog političkog fukncionera”, navode.

Uputili su snažnu podršku mještanima Bara Kraljskih i Rečina koji se već godinu dana bore za opstanak svojih sela i očuvanje zajedničkih priordnih i neotuđivih resursa.

“I nećemo odustati, borićemo se sve dok naše rijeke ne budu sačuvane od bahatih tajkuna i neodgovrnih političara. Pozivamo i Zaštitnika ljudskim prava da odgovori i ispita pritužbu o kršenju ljudskih prava, koja je podnijeta od Eko-tima i WWF Adrije, još u decembru mjesecu i reaguje na očigledno kršenje ljudskih prava”, poručuju iz grupe građana i ekoloških aktivista “Sačuvajmo rijeke”.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

SD: Kukavički pokušaji zastrašivanja i napada na Crnogorce neće...

Pod parolom pomirenja, oni koji su, umjesto Crne Gore, vjerni nekoj drugoj državi, u panici od sasvim...

(VIDEO) Četvorica maskiranih muškaraca palicama napali mladića sa crnogorskom...

Kako se na videu zabilježenom u Urgentnom centru čuje, očevidac napada je policiji ispričao da su mladića,...

Sjutra oblačno, povremeno kiša

Vjetar mjestimično umjeren do jak, uglavnom jugozapadni, u popodnevnim satima će oslabiti. Jutarnja temperatura...

Sekulić: Milatović pokazao elementarno nepoznavanje ekonomije, ne zna da...

Tako se, po njegovim riječima, minimalna potrošačka korpa od decembra 2020. povećala sa 641euro na 800 eura...

Bošković: U nedjelju svi za broj 1, zbog Crne...

“Čast i zadovoljstvo je biti dio ove veličanstvene i posebno emotivne, građanske, evropske i pobjedničke konvencije. U...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare