Sanji Vujović prestao angažman; Latković: Kandidati se mogu obratiti Prosvjetnoj inspekciji

Nastavnici istorije i geografije u OŠ “Lovćenski partizanski odred“ Sanji Vujović prestao je angažman u ovoj školi, jer joj nije produžen ugovor koji ističe 1. septembra. Ova odluka vršioca dužnosti direktora škole Nikole Latkovića potvrđena je na sjednici nastavničkog vijeća održanoj 30. avgusta, piše Cetinjski list.

Vujović kaže za Radio Cetinje da smatra da joj je učinjena nepravda jer kao profesor istorije u OŠ LPO na Cetinju radi od marta 2021. godine.

“Moj angažman u toj školi je počeo još 2011. godine, prvo kao zamjena odsutnog nastavnika, pa onda kao pripravnik, da bi već godinama unazad kad god je bilo potrebe zbog nedostatka nastavnog kadra, bila angažovana na mjestu profesora istorije i geografije”, kaže Vujović.

Ona kaže da je u pisanoj formi trazila od v.d. direktora da joj obrazlozi donešenu odluku jer joj „nije najbolje jasno iz kojeg razloga nije ponovo angažovana“,

Vujović kaže da “vjeruje da je ova odluka vid ličnog revanšizma, zbog neslaganja sa vršiocem dužnosti direktora oko stavova vezanih za smjenu bivšeg rukovodećeg kadra cetinjskih škola i protesta na kojima je učestvovala sa kolegama i građanima koji se nijesu složili sa načinom smjene direktora.”

Vujović smatra da se nedvosmisleno radi o nalogu ministarstva koju sprovodi vršilac dužnosti škole, a koja je u direktnoj vezi sa njenim antifašističkim opredjeljenjem i odlukom da sa učenicima učestvuje na obilježavanju 9. maja Dana Evrope, zbog čega je protiv nje, po nalogu ministarstva bio pokrenut disciplinski postupak.

Vršilac dužnosti direktora škole LPO, Nikola Latković je u pisanoj formi odgovorio na pitanja RTV Cetinje kojim kriterijumima se vodio prilikom donošenja odluke s obzirom na to da on odlučuje o tome do raspisivanja konkursa i da li smatra da se radi o revanšizmu prema nastavnici Vujović, uprkos činjenici da je njen rad i angažman, te preporuke koje ima ukazuju da se radi o veoma savjesnom nastavniku i pedagogu.

Karakterišući ova pitanja kao tendenciozna v.d. Latković je napisao da „kao v.d. direktor škole postupa u skladu sa važećim zakonskim propisima države Crne Gore, pa tako i čl.82 Opšteg zakona o vaspitanju i obrazovanju.

Svi kandidati, koji su imali primjedbe na moju odluku, koja je u skladu sa Zakonom, mogli su se obratiti instituciji nadležnoj za eventualne propuste u radu škole Prosvjetnoj inspekciji – navodi Latković.

On smatra da zaobilaženje nadležne institucije, a obraćanje medijskoj kući od strane imenovane nastavnice doživljava „kao gnusno podmetanje i grubu zloupotrebu političke situacije u gradu i državi, sa ciljem da podijeli kolektiv i nanese štetu kako njemu lično, tako i instituciji na čijem je čelu, ne mareći pritom za karakter ustanove koju pohađaju djeca.“

Latković kaže da je sve njegove prijedloge o raspoređivanju časova i nastavnog osoblja, kao i svih preduzetih mjera i aktivnosti za početak školske godine, a na njegovo veliko zadovoljstvo, nesebično podržalo Nastavničko vijeće, na sjednici 30. VIII 2021.god. u kojem je učestvovala i imenovana nastavnica.“

Konkurs za upražnjeno mjesto nastavnika istorije i geografije u OŠ“ Lovćenski partizanski odred“ biće raspisan do kraja septembra.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sjutra povremeno kiša, do 22 stepena

U večernjim satima padavine će u većem dijelu države oslabiti, a u planinama na sjeveru moguća je...

Brkovići i Popović pušteni na slobodu nakon što je...

Oni se terete za zloupotrebu ovlašćenja u privredi i pranje novca.  HTP „Boku“ je...

Gutereš ugostio Abazovića i Radulovića: Podrška svim aktivnostima UN...

Crna Gora kao ekološka država predstavlja odličan koncept. Radimo na daljem snaženju ekološke svijesti kako bi doprinijeli...

Muratović: Bošnjak pokušala da politički profitira na jednom tragičnom...

S obzirom na modele funkcionisanja Demokratskog fronta, kako je ocijenio, to ne bi bilo čudno, da Bošnjak,...

Medvedev: Dopala mi se Novakova izjava, vakcinacija privatna stvar

Đoković je rekao da ne zna da li će igrati na Australijan openu u januaru zbog striktnih...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare