Šćekić: Država ima poseban senzibilitet prema onima koji brinu o zdravlju cjelokupne populacije

Rješavanje stambenih pitanja i unapređenje životnog standarda zaposlenih u zdravstvu, naročito na sjeveru države, jedan je od prioriteta Ministarstva zdravlja, poručio je odlazeći ministar zdravlja Dragoslav Šćekić, nakon potpisivanja Ugovora sa Stambenom zadrugom ''Zdravstvo'' oizgradnji zajedničkog stambenog objekta za zdravstvene radnike u Pljevljima.

U ime Zadruge Ugovor je potpisala v.d.direktorice Stambene zadruge zdravstvenih radnika ”Zdravstvo” Maja Radišević.

Kako je saopšteno iz resora Šćekća, objekat će se graditi u naselju Mali logor u Pljevljima, a prema podacima Zadruge interesovanje za dobijenja stana po povoljnim uslovimaizrazilo je oko 80 zdravstvenih radnika iz Opšte bolnice i Doma zdravlja Pljevlja, koji su članovi stambene zadruge ”Zdravstvo”. 

Šćekić je naglasio da država ima poseban senzibilitet prema onima koji brinu o zdravlju cjelokupne populacije, a da je Stambena zadruga tradicionalno partner Ministarstva zdravlja u rešavanju egzistencijalnih pitanja zdravstenih radnika i njihovih porodica. 

On je izrazio očekivanje da će ovo biti početak boljih uslova zazaposlene u zdravstvu u ovoj sjevernoj opštini, s obzirom da se, kako je rekao, za 14 dana završava i javni poziv za izradu idejnog rešenja za novu bolnicu u Pljevljima. 

Stambena zadruga zdravstvenih radnika Crne Gore „Zdravstvo“, prema riječima v.d. direktorice Maje Radišević, kroz dosadašnje angažman, intenzivno je radila na spovođenju aktivosti u pravcu obezbjeđivanja parcela u više opština, među kojima su i Pljevlja, što je, kako je kazalo krunisano upravo potpisivanjem ugovora sa Ministarstvom zdravlja.

Direktor Opšte bolnice Pljevlja dr Saša Grbović rekao je da je izgradnja stambenih jedinica za zdravstvene radnike, uz povećanje zarada, prvi i najvažniji korak u rešavanju dugogodišnjeg problema odliva zdravstvenog kadra iz Pljevalja. 

Početkom marta Šćekić je sa Stamebnom zadrugom potpisao je Ugovor o izgradnji zajedničkog stambenog objekta za zdravstvene radnike u Podgorici. 

Preuzmite našu aplikaciju

spot_img
spot_img

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare