Sjutra novi protest grupe građana: Zahtijevamo ostavku Raonića i menadžmenta RTCG-a

Grupa građana sjutra će ponovo u 12 sati ispred predstavništva Direktorata za medije protestovati zahtijevajući prestanak politike mobinga i diskriminacije novinara i novinarki, kao i širenja straha i prijetnji svima onima koji pokazuju svoje neslaganje za postupanjem menadžmenta javnog servisa Radio Televizije Crne Gore.

– Ovim putem zahtjevamo javnu osudu ovakvih ponašanja od strane menadžmenta RTCG, kao i javno izvinjenje kako novinarima koji su doživjeli diskriminaciju tako i građanima koji su se spontano okupili prošle subote da iskazu svoj otpor i neslaganje sa kršenjem osnovnih ljudskih prava, a ubrzo su od strane direktora RTCG nazvani “izmanipulisanom grupom” – poručili su oni.

Smatraju da bi sam generalni direktor RTCG-a Boris Raonić, da jeste bio akivan član društva, razumio šta je to građanski otpor.

– Pošto je sada više nego jasno da igra političke igre, zahtjevamo njegovu ostavku kao i ostavku menadžmenta javnog servisa RTCG – poručuje grupa građana.

Kazali su da će okupljanje biti mirno, te da će svaki vid drugačijeg ponašanja smatrati namjernim ometanjem iskrenog procesa pobune zbog kršenja ključnih ljudskih prava.

Preuzmite našu aplikaciju

spot_img
spot_img

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare