Sjutra protest Nezavisnog sindikata policije ispred MUP-a

Nezavisni sindikat policije Crne Gore sjutra će, u minut do 12 sati, organizovati protest ispred Ministarstva unutrašnjih poslova i poziva sve zaposlene u tom resoru, članove drugih sindikata, građanske aktiviste, NVO sektor i građane da se pridruže i da zajednički pošalju poruku da zakon mora biti isti za sve, da odgovornost za urađeno i rečeno mora da postoji i da država Crne Gora i njeni propisi moraju da se poštuju.

Na protestu će govoriti Srđa Keković, generalni sekretar USSCG, Nenad Rakočević, predsjednik Sindikata uprave i pravosuđa, Milan Ilibašić, predsjednik sindikata ZIKS-a, Goce Delčev, predsjednik Nezavisnog sindikata policije Makedonije, Marko Lakić, sudski vještak i građanski aktivista, Aleksa Rakočević, polaznik 14-egeneracije Policijske akademije u Danilovgradu i Igor Rmandić, predsjednik Nezavisnog sindikata policije Crne Gore.

“Suočeni sa sve većim propadanjem i devastacijom službe koji su prouzrokovani nezakonitim odlukama, nepotizmom, nesnalaženjem tj. nestručnošću da se jedan ovako važan organ vodi na pravi način policijski službenici više ne mogu da ćute. Ne možemo dozvoliti da propada ono što su generacije prje nas stvarale mukotrpnim radom”, saopšteno je ranije iz Nezavisnog sindikata policije.

Izvor: Nezavisni sindikat policije

Ističu da su namješteni javni oglasi na kojima se, kako navode, brutalno eliminišu policijski službenici sa dugogodišnjim iskustvom, a na njihova radna mjesta dovode partijski drugovi i rodbina visokih funkcionera, zapošljavanje bračnih drugova na najviše pozicije bez ikakvih oglasa i procedura, odbijanje zapošljavanje mladih ljudi koji su se na policijskoj akademiji školovali za ovaj posao samo dio problema sa kojima se suočavaju.

“Donošenje nezakonitih odluka, javno izrečen stav da zakoni za pojedince nisu obavezujući, kršenje Ustava Crne Gore i otvorena, neskrivena diskriminacija uvode čitavo društvo ne teren potpune pravne nesigurnosti i vode nas u anarhiju. Kršenje ratifikovanih međunarodnih konvencija koje je upravo na djelu bi, upozorava na to Svjetska konfederacija sindikata, moglo uticati na evropski put Crne Gore i pristupne pregovore za članstvo u Evropskoj uniji”, naglašeno je u saopštenju.

U Nezavisnom sindikatu policije poručuju da ne mogu ostati nijemi na sve navedeno.

“Budućnost svih nas je u pitanju, generacije koje dolaze zaslužuju bolje i sigurnije društvo za život. Moramo im to omogućitiž”, zaključeno je u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Đurović: Dva su razloga zašto low-cost kompanije ukidaju linije

"Na žalost, Crna Gora je samo jedna od zemalja koje će tokom jeseni...

Ryanair ukida niz letova zbog kašnjenja Boingovih aviona

Ryanair, jedan od najvećih kupaca Boingovih aviona, navodi u saopštenju da je u...

Abazović danas u Ulcinju povodom tužbe Ubovića

Pred ulcinjskim sudom, nalazi se šest tužbi koje je podgorički advokat Zoran Piperović...

Hrvatsko nacionalno vijeće danas polaže vijenac ispred spomen ploče...

U najavi upućenoj medijima navodi se da se će polaganju vijenaca i paljenju...

Operacija Ahil: Kotorski klanovi aktivni i u Austriji

Inspektor Kristijan H. posebno je pred porotom u procesu za drogu ukazao na...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare