Spičanović opet na meti prosrpskih portala i njihovih botova zbog prisustva na Cetinju (FOTO)

Potpredsjednica Opštine Bar Tanja Spičanović, ko zna koji put po redu, meta je prosrpskih glasila i njihovih botova, neumornih raspirivača mržnje na društvenim mrežama. Zbog prisustva na Cetinju 5. septembra o njoj su objavljeni tekstovi u kojima je okarakterisana kao ''fašista''. Sve to izazvalo je medijski linč i brojne uvredljive i prijeteće komentare na portalima. ''Pošto nijesam od vaše sorte ni operisanih, ni hakovanih, nećete uspjeti da me zastrašite, a za sve podmetačine i prijetnje ćete odgovarati'', napisala je Spičanović reagujući na medijske objave.

”Ovakve zlonamjerne medijske konstrukcije stavljaju moju ličnost u kontekst koji je potpuno u suprotnosti sa onim što su vrijednosti i uvjerenja kojima sam svojim djelovanjem posvećena,a to su vrijednosti nenasilja,antifašizma i kritike svih ideologija koje ugrožavaju temeljna ljudska prava.  Cijenim da je jedina namjera ovakvih opskurnih uradaka da se povrijedi moje lično dostojanstvo, izazove strah i stvori neprijateljsko, ponižavajuće i uvredljivo okruženje”, kazala je Spičanović u izjavi za Standard.

Ona je prethodno na Fejsbuku objasnila da snimak sa skupa nije obrisan. Međutim, da je jedna opskurna i marginalna lokalna politička struktura na svojoj FB stranici postavila screen recorder tog snimka, ali izmontiran tako što je uklonjen dio u kojem poziva učesnike da ne budu nasilni, jer su u tom slučaju provokatori.

”Medijskim spinovanjima koja me nedvosmisleno i eksplicitno stavljaju u ulogu srbomrsca,protivnika pravoslavlja,pa čak i “ustaše” i zločinca, jasno mi je nacrtana meta i pozvano na nasilno postupanje prema meni. Neosnovanim traženjem moje ostavke i zahtijevanjem da se moje kolege “ograde”, insinuira se moje sankcionisanje, pa čak i socijalno i profesionalno izopštavanje!”, kazala je Spičanović.

”Kako je očigledan cilj kreiranje krajnje neprijateljskog okruženja, izražavam ozbiljnu zabrinutost za svoju bezbjednost i bezbjednost svoje porodice,pa pozivam nadležne da preduzmu sve zakonom predvidjene radnje u cilju  zaštite i nesmetanog ostvarivanja mojih osnovnih i zakonom zagarantovanih ljudskih prava. Takodje se osjećam diskriminisano, jer se pomenutum tekstovima,objavama i njima inspirisanim komentarima grubo vrijedja i omalovažava moja nacionalnost,etničko porijeklo,jezik i političko mišljenje, raspiruje i podstiče mržnja  zasnovana na netoleranciji”, rekla je ona u izjavi za Standard.

Kako još kaže, ovaj slučaj grubog ataka na ženu zbog javno iznesenih stavova je paradigmatičan i ima za cilj ne samo dalje umanjenje ličnog političkog i društvenog aktivizma usljed izazivanja straha od psiholoških pritisaka ove vrste, već i daljeg obeshrabrivanje žena da uzmu učešće u javnom i političkom životu i da slobodno iznose svoje stavove.

Ona je na FB objasnila dodatno svoje izjave o kojima govore navedeni medijski tekstovi.

”Što se tiče posta o genocidnoj Vladi, Vladi u kojoj je sjedio otvoreni negator genocida u Srebrenici, Vladi kojoj većinsku podršku daju oni koji veličaju i slave pravosnažno osudjene počinioce tog genocida, Vladi čiji se nalogodavci nalaze u drugoj državi i po čijim naredjenjima juriša na svoje goloruke gradjane koji tijelima stoje na braniku svog doma kako bi spriječili njegovo obeščašćenje i poniženje, Vladi koja nije čula i nije reagovala na učestale prijetnje prisutne u javnom diskursu o tome da će upravo Cetinje biti nova Srebrenica, u tom momentu,kada pristižu policijske snage iz oba pravca, kada i iz Podgorice i Budve kreću tegljači, bageri i konvoji na goloruk narod, to je bio apel, a ne kvalifikacija. Apel da se spriječi moguće krvoproliće koje se osjećalo u vazduhu, koje je zbog inata i ko zna čijeg hira izgledalo kao jedini naum te vlade i do kojeg bi sigurno došlo da nije izveden helikopterski scenario”, napisala je ona.

Ovo nije prvi put da je potpredsjednica Opštine Bar na meti ovih medija i botova. Sve o tome možete pročitati u prethodno objavljenom tekstu, na sljedećem linku:

Potpredsjednica Opštine Bar meta medijskog linča zbog komentara o Vučiću: ”Javno žigosati i staviti na stub srama…”

U nastavku su komentari sa ovih portala koji obiluju uvredama i prijetnjama:

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Održan Kongres Sindikata energetike – Kajević ponovo na čelu

Kajević za Pobjedu ističe da će nastaviti sa aktivnostima kao i do sada na poboljšanju materijalnog statusa...

TRI MJESECA OD SAJBER NAPADA: Informacioni sistem još ne...

Sajber napad na vladinu infrastrukturu ogolio je slabosti sistema. Nemogućnost sprovođenja javnih nabavki usporila je mnogo toga...

Andrijevica: Uhapšen zbog nasilja nad bratom

“Osumnjičenom B.V. se stavlja na teret da je 4. decembra, oko 10.20 časova, primjenom grubog nasilja narušio...

Air Montenegro: Od naredne godine dodatni letovi za Prag,...

Letovi iz Tivta ka Pragu odvijaće se od maja i to četiri puta sedmično, dva puta više...

Stupilo na snagu ograničenje cijena ruske nafte i zabrana...

Odluka o ograničenju cijena ruske nafte od 60 dolara po barelu omogućava da se ona prodaje trećim...

NAJČITANIJE

4 KOMENTARA

guest

4 Comments
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
TV_EU
TV_EU
07/09/2021•13:33 13:33

Glupih li ljudi a posebno Ratko Ćipranić ! Zna li on da su na proslavi Oluje bili predstavnici
hrvatskih Srba ,ali ti su Srbi shvatili da je Hrvatska njihov dom a ne genocidni Srbistan pa više ne dozvoljavaju manipulaciju raznih Vučića , Vulina i sličnih spodoba .

Eagles
Eagles
07/09/2021•11:35 11:35

Госпођа Спичановић је једна поносна Црногорка, досљедна у својим патриотским ставовима, култутна васпитана и образована! И одмах ћу вам рећи: није склона преображењу, нити ће је ико пребразити! Подршка упоште Црногоркама које су БАСТАДУРИ за разлику од многих бескичмењака мушког пола!

Jovo Z
Jovo Z
07/09/2021•13:56 13:56

Podrška i pozdrav za Tanju!

Vala
Vala
07/09/2021•12:22 12:22

Bas te zabolje sto ce pisati o tebi goveda nepismena,fasisti i ubice..to sto ti zele njih zadesilo izrode pogane,podguzne muve srbijanske