Srzentić: Pritisak “Carinvesta” na Gradsku RTV, nadležni da istraže slučaj

Pokušaj sprječavanja novinarke Gradske RTV da snimi prilog je neprihvatljiv, a ponašanje predstavnika firme Carinvest, nesporno predstavlja pritisak na predstavnike tog medija u namjeri da javnost informišu o stvarima bitnim za lokalnu zajednicu i kompletno crnogorsko društvo, poručila je na Tviteru ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić.

Kazala je da je sloboda medija osnov svakog zdravog i demokratskog društva, da mediji u Crnoj Gori moraju raditi slobodno, te da su institucije sistema dužne da im to omoguće.

– Pozivamo nadležne organe da hitno istraže da li je u konkretnom slučaju došlo do eventualnog prekršaja ili krivičnog djela, i da shodno tome obezbijede poštovanje garantovanih prava i principa slobode medija  -navela je ona.

Menadžment Gradske RTV saopštio je jutros da je najbliža rodbina predsjednika Opštine Budva Marka Bata Carevića napala ekipu te televizije prilikom obavljanja novinarskog zadatka.

Uprava policije saopštila je da policijski službenici, u saradnji sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, preduzimaju aktivnosti na rasvjetljavanju slučaja.

Preuzmite našu aplikaciju

spot_img
spot_img

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare