Stijović – Harasani: Dogovoreno intenziviranje kontrola u šumarstvu, lovstvu i vodoprivredi

Kontinuiran, posvećen i kvalitetan rad inspekcijskih službi jedan je od glavnih preduslova za očuvanje šumskih i vodnih resursa. U cilju sprječavanja nelegalnih aktivnosti i uništavanja prirodnih resursa ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede mr Aleksandar Stijović i državna sekretarka Nikolina Mišnić razgovarali su danas sa v.d. direktorom Uprave za inspekcijske poslove Ilirijem Harasani, saopšteno je iz ovog Ministarstva.

Tema sastanka, kako je navedeno u saopštenju, bilo pronalaženje najboljeg modela efikasne koordinacije u radu između Ministarstva i resornih inspekcijskih službi.

“Dogovorene su zajedničke aktivnosti radi adekvatne pripreme i blagovremenog djelovanja kako bi se obezbijedila potrebna kontrola i zaštita u sektorima šumarstva, lovstva i zaštite bilja, kao i u rješavanju akutnog problema eksploatacije šljunka. Analizom dosadašnjih rezultata inspekcije ustanovljeno je da postoje problemi, ali i propusti u radu koje je potrebno sistematski riješiti. Jedan od problema jeste i nedostatak kadrovskih kapaciteta, jer svega deset šumarskih inspektora pokrivaju kompletnu teritoriju države, što svakako nije dovoljno”, stoji u saopštenju resora na čijem čelu se nalazi Stijović.

Sagovornici su se saglasili da su problemi ozbiljni te da je u susret periodu eksploatacije šuma i lovnoj sezoni neophodno raditi na proširenju inspekcijskih kapaciteta i značajno pojačati kontrolu na terenu kako bi se adekvatno suprotstavili krivolovu i daljoj devastaciji šuma i rječnih korita.

Prirodni resursi su zajedničko dobro svih građana Crne Gore i samo udruženim radom možemo da ih sačuvamo za buduće generacije, zaključeno je na sastanku.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Poruka Kotorana: Dobrodošli Cetinjani

Kotorani su tako odgovorili na poruku mržnje iz Budve, čiji vinovci još nijesu otkriveni.

Građanska inicijativa 21. maj: Politička okupljanja koja organizuje SPC...

Prema njihovim riječima razlog tome je jer su politićki događaji koji oni sponzorišu uvijek sa ekstremno-desnom ideološkom...

Lica sa invaliditetom i mediji zajedno protiv predrasuda

“Mediji bi mnogo više trebali da izvještavaju o pravima, problemima i potrebama LSI, kako bi društvo shvatilo...

BS: Država mora pokazati kapacitet da zaštiti bezbjednost novinara

" Sloboda izražavanja i generalno, novinarske slobode, ključni su segmenti za potpunu demokratizaciju društva. Crna Gora je...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare