SVE SPLAMĆELO, ŽIVJELO ZABJELO: Zašto je Abazoviću asocijacija na drogu i narkomane 40 hiljada Zabjelčana?

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović juče je u Nikšiću povodom kontroverznog pisma južnokorejskog državljanina Do Kvona, koji je uhapšen 23. marta na podgoričkom aerodromu upotrebio je više nego problematično poređenje Kvona sa kako je rekao ''da se ovdje ne radi o dripcu ili nekom narkomanu sa Zabjela ili drugog dijela Crne Gore, ovdje se radi o čovjeku za kojeg postoje optužbe, da je pronevjerio 40 milijardi dolara i kojeg traže nadležni organi SAD-a, Južne Koreje i za koga je posebno zainteresovan FB''.

Iako ovo nije prvi put da u nekom uličnom maniru Abazović koristi raznorazne kvalifikacije prema političkim protivnicima i ostalim činiocima društvenog života u Crnoj Gori, ali se čini da je ovaj put otišao korak dalje.

Abazović, opet u svom maniru prenebregava mnoge činjenice i mnogo se ne osvrće na posljedice neozbiljnih izjava. Odlazeći premijer zaboravlja da je Zabjelo dio Podgorice u kojem živi 40.000 građana.

Etiketirati bilo koga na ovaj način u najmanju ruku je neozbiljno, a svakako neprihvatljivo da dolazi od nekog ko pokriva jednu od dvije najvažnije funkcije u državi.

Zašto je Abazoviću Zabjelo asocijacija na narkomane to jedino on zna ili možda i ne zna ali mu je dobro došlo da eto baš Zabjelčane etiketria na ovaj način u dnevno političke svrhe.

I baš dok su za Abazovića narkomani sa Zabjela u tom dijelu grada održava se narednih dana veliki i super popularni rock and roll “Festival kulture Zabjelo”. Možda rock and roll nije po ukusu Abazovića, on je i do sad pokazao da mu više leže neke lake note opštenarodnih veselja, pa mu je dobro došlo da to iskoristi i usporedi Do kvona sa “narkomani sa Zabjela” kao da ih samo tamo ima i nigdje drugo.

U Crnoj Gori trenutno ima oko 15.000 registrovanih zavisnika od narkotika, koliko ih je sa boravištem na Zabjelu zvaničnog podatka nema, mada multipraktik premijer vjerovatno i to zna, pa ih pominje u svojim sve češćim javnim obraćanjima.

Nekad ih je pominjao kao nosioce luče slobode i slobodarskog duha, a što se promjenilo opet zna samo on pa su mu sada narkomani sa Zabjela.

No, dok Abazović ne nađe neku novu žrtvu i novi grad ili dio grada koji će mu poslužiti da nastavi sa etiketiranjem, Zabjelo će biti i ostati prepoznato kao dio grada sa odličnim rock and roll festivalom, fudbalskom klubu i 20 tak hiljada glasača slobodarskog duha koji će u nedjelju imati priliku da mu se zahvale za kvalifikacije kojim ih čašćava ovih dana.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Odbijena žalba: Vrhovni sud stavio tačku na slučaj eventualnog...

Time je najviši sud potvrdio odluku Tužilačkog savjeta od 15. juna i odbio kao neosnovanu žalbu zamjenice...

Brutalno isprebijali tri brata pa rekli da im je...

Krivično su prijavljeni da su oko tri sata ujutro obavljajući zaštitarsku djelatnost počinili krivično djelo nasilničkog ponašanja...

Injac: Zalagaću se da Gradsko pozorište nosi ime po...

"Cijenim stvaralaštvo izuzetnog umjetnika Jagoša Markovića, kojim je obogatio crnogorsku kulturu.Zalagaću se da Gradsko pozoriste nosi njegovo...

OO BS Pljevlja: Pozivamo Vladu da hitno reaguje i...

“Priča o evropeizaciji, multietičnosti, antifašizmu, danas je pala na ispitu upravo u gradu koji se s ponosom...

Perović: Temeljni ugovor veleizdajnički akt, Đukanović nije izgubio izbore...

"Tim Temeljnim ugovorom Srpska pravoslavna crkva, okupatorska, dobila je pravni dokument koji je predan odmah (Aleksandru) Vučiću....

NAJČITANIJE

1 komentar

guest

1 Comment
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Urasi sa zabjela
Urasi sa zabjela
07/06/2023•09:38 09:38

Dje ste urasi sa zabjela dje ste gradjanisti ??? Svidja li vam se ovaj nacin price,je li lijepo kad vam za naselje premijer kaze da je narkomansko leglo. Mi mozemo je jedina lista koja postuje gradjanina i gradjanska prava,ostalo su sve lesinari. Ja sam izbor napravio na vama je odluka.