U LOVĆENCU OBILJEŽEN DAN NEZAVISNOSTI: Snažna poruka ljubavi i odanosti svojoj postojbini

Svečanim programom u Crnogorskom kulturnom centru u Lovćencu sinoć je obilježen Dan nezavisnosti Crne Gore u organizaciji udruženja ''Krstaš'' i Crnogorskog kulturno prosvjetnog društva ''Princeza Ksenija''.

U galeriji je postavljena izložba slikara Huana Vladimira Martinovića iz Buenos Ajresa čiji radovi su inspirisani crnogorskim temama, a nakon himne Crne Gore publika je imala priliku da čuje najuspješnije takmičare sa šeste Pokrajinske smotre recitatora na crnogorskom jeziku učenika osnovnih i srednjih škola sa teritorije AP Vojvodine.

U glavnom dijelu programa premijerno je prikazana dječija pozorišna predstava “Putovanje kroz Crnu Goru”. Po tekstu i u režiji Mirjane Stevović igrali su polaznici dopunske škole crnogorskog jezika i kulture “Crna Gora moja postojbina”. Kroz predstavu je na kreativan, zanimljiv i edukativan način predstavljeno šta su đeca proteklih četiri mjeseca naučila o crnogorskom jeziku i književnosti, istoriji, geografiji i kulturnoj baštini Crne Gore.

“Iz kulturnog centra koji predstavlja nukleus očuvanja crnogorskog identiteta u Srbiji, crnogorska zajednica je svojoj postojbini poslala snažnu poruku ljubavi i odanosti. Građanima Crne Gore i crnogorskim iseljenicima širom svijeta Dan nezavisnosti je čestitan uz najljepše želje za uspjeh na ličnom i profesionalnom planu. Čestitke su upućene i državnim institucijama i rukovodstvu Crne Gore sa nadom da će ne samo retorički već i konkretno uspostaviti saradnju sa patriotskom emigracijom širom svijeta i da će našu Crnu Goru čvrsto držati na kursu euroatlanskih integracija, antifašizma, multikulturalnosti, sekularizma i savremenog građanskog društva. Da je vječna Crna Gora”, poručuje se u saopštenju udruženja “Krstaš”.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

FOTO: Objava Krivokapića izazvala dilemu da li formira Demohrišćansku...

Objavu prate i brojni komentari na njegovoj stranici, koja je ponovo aktivna. Neki su negativni neki pozitivni,...

Intezivirati saradnju Crne Gore i Srbije u oblasti zaštite...

“Dvije ministarke su dogovorile potpisivanje Memoranduma o saradnji, kojim će se bliže definisati zajedničke aktivnosti u oblasti...

DEJAN RADONJIĆ je novi trener Panatinaikosa

On je u srijedu doputovao u Atinu u društvu agenta Miodraga Ražnatovića i tamo je postigao...

Đukanović: Jasna poruka o značaju Zapadnog Balkana za EU,...

“Sastanak Sjevernoatlantskog savjeta sa partnerima o zajedničkim naporima za odgovore na nove izazove. I u ovom formatu...

Crnogorka je ta: Biković donio odluku i svi čestitaju

Kako je poznato Miloš Biković oduvijek je svoje izabranice čuvao od javnosti, a sada je prvi put...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare