U Tivtu pooštrena kontrola ugostiteljskih objekata

Sekretarijat za inspekcijski i komunalni nadzor Opštine Tivat vrši pooštrenu kontrolu ugostiteljskih objekata, u smislu primjene odredbi Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i mjera koje je donijelo Ministarstvo zdravlja Crne Gore, objavio je Radio Tivat.

U objektima koji pružaju ugostiteljske usuge: obavezna je dezinfekcija ruku pri ulasku i izlasku; obavezno je nošenje maski (osim tokom neposrednog konzumiranja pića/hrane); dozvoljeno je najviše četiri gosta za stolom, na terasi/bašti i unutar objekta; razmak između stolova mora biti najmanje 2 metra; zabranjeno je zadržavanje ispred šanka.

Službenici Sekretarijata redovno obilaze ugostiteljske objekte. Zato se ugostitelji upozoravaju da su na snazi visoke kazne za nepoštovanje aktuelnih mjera, i to: 2000 eura za pravno lice; 500 eura za odgovorno lice u pravnom licu; 350 eura za preduzetnike; 100 eura za fizička lica.

Inspektori jedinice lokalne samouprave po Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti ovlašćeni su da provjeravaju poštovanje obaveze pridržavanja propisane mjere fizičke udaljenosti između lica tokom boravka na otvorenom javnom mjestu i u objektima u kojima se pružaju ugostiteljske i turističke usluge, što je propisano članom 55 stav 1 tačka 3a Zakona.

Takođe, inspektori ovlašćeni su da vrše kontrolu obezbjeđivanja propisane lične zaštitne opreme – maski za zaposlene u objektima u kojima se pružaju ugostiteljske i turističke usluge (tačka 3c), dok je tačkom 3e istog člana propisano obavezno korišćenje propisane lične zaštitne opreme maski ili marama i od strane korisnika usluga, pored ostalih, i u objektima u kojima se pružaju ugostiteljske usluge kao i vozilima javnog prevoza i prevoza za sopstvene potrebe.

Tačkom 3g istog člana predviđeno je obavezno obezbjeđivanje vršenja dezinfekcije vozila javnog prevoza i vozila kojima se obavlja prevoz zaposlenih za sopstvene potrebe.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sekulić: Skidanjem imuniteta namjeravaju da me ponize i isprljaju...

Ona kaže da ju je vijest o zahtjevu za ukidanje poslaničkog imuniteta od strane SDT-a zatekla na...

Zirojević: Radujemo se što će ova gomila gluposti dobiti...

" Nego, šta ćete kad, kao i sve vaše laži i namještaljke, i ova doživi totalni fijasko?...

Konzumiranje ove zdrave grickalice smanjuje apetit i ubrzava gubitak...

Istraživači su otkrili da konzumiranje od 30 do 50 grama orašastih plodova bogatih hranljivim materijama pomaže u...

Tuča u parlamentu Turske, poslanik opozicije u bolnici zbog...

Tuča je izbila tokom rasprave o državnom budžetu za 2023. godinu. „Njegovo stanje se...

Bošković: Glasaću da mi se skine imunitet, ponosan sam...

On je poručio da će u Skupštini glasati da mu se skine imunitet. “U...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare