Udruženje Crnogoraca opštine Kula u posjeti Cetinju

Zamjenici gradonačelnika Prijestonice Cetinje Ana Novović i Miloš Mudreša primili su danas delegaciju Udruženja Crnogoraca opštine Kula, koja boravi u posjeti Crnoj Gori.

Sastanku su prisustvovali i sekretar Sekretarijata za kulturu Prijestonice Cetinje Željko Vušurović, savjetnik gradonačelnika za kulturu i obrazovanje dr Marko Vukčević, predsjednik Udruženja Slobodan Balandžić i predsjednik Upravnog odbora Dimitrije Čurović.

Zamjenici gradonačelnika Prijestonice Cetinje istakli da crnogorska dijaspora uvijek može računati na podršku Prijestonice i izrazili zahvalnost Udruženju Crnogoraca opštine Kula za sve što rade u cilju očuvanja crnogorske kulture i identiteta.

Tokom sastanka, predstavnici Udruženja upoznali su prisutne sa programom rada i projektima koje planiraju, uključujući edukativnu ekskurziju “Stazama predaka”, a na sastanku je bilo i riječi o položaju crnogorske nacionalne zajednice u Republici Srbiji.

Predstavnici Udruženja su se zahvalili na prijemu istakavši da im je posjeta Prijestonici Cetinje izuzetno značajna zbog njenog simboličnog značaja za Crnu Goru i Crnogorce.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

A baš su efektne: Sedam kombinacija boja koje premalo...

1. Tamnoplava i crvena Kada su u pitanju neutralne boje, tamnoplava je jedna od...

Šegrt saslušan povodom slučaja “Stanovi”, negirao krivicu

Prema nezvaničnim informacijama, Šegrt je je negirao izvršenje krivičnog djela zloupotreba službenog položaja. On i njegovi advokati...

Papa Franjo mora na hitnu operaciju

Dodali su da je njegov ljekarski tim posljednjih dana odlučio da je potrebna operacija i da se...

Udruženje pravnika: Radulović učestvovao u istraživanju o indeksu vladavine...

“Svjetski projekat pravde mjeri razvoj vladavine prava u zemljama na osnovu prakse, iskustva i percepcije opšte javnosti...

Adžić: Na udaru 40-ak osumnjičenih kriminalaca, država spremna za...

“Na 50 lokacija tretirano je 40-ak članova organizovanih kriminalnih grupa i to je pokazatelj da je država...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare