Upravni sud odbacio tužbu bivšeg predsjednika opštine Tivat Siniše Kusovca

Upravni sud Crne Gore odbio je tužbu bivšeg predsjednika opštine Tivat Siniše Kusovca, kojom je tužio Skupštinu opštine Tivat koja ga je 16.10.2020. godine razriješila sa funkcije predsjednika opštine Tivat, objavio je Radio Tivat.

On je u tužbi tražio troškove spora, kao i osporavanje Odluke, te da su njome povrijeđena prava tužioca da na valjan način učestvuje u postupku čime je povrijeđeno njegovo pravo na izjašnjavanje.

U odgovoru na tužbu, SO Tivat je osporila sve navode tužbe, navodeći da ostaje pri osporenoj odluci, sa predlogom da sud tužbu odbije kao neosnovanu, što je, nakon ocjene navoda tužbe, odgovora i spisa predmeta, sud i naša oda je tužba neosnovana.

Utvrđeno je da je predlog Odluke o razjrešenju tužioca, kao predsjednika opštine Tivat, podnijet od strane 15 odbornika. U obrazloženju predloga za razrješenje navedeno je „da Kusovac nije obezbijedio funkcionisanje organa uprave, sporovođenje strazeškog plana Opštine za period 2019-2022., te da nijesu preduzete pravne radnje u pravcu povrata sredstava po pravosnažnoj i sudskoj odluci u iznosu od 1.456,000,00 u predmetu „Dalmacija vino“ Split, što je oštetio budžet Opštine Tivat za 5,6 miliona eura potpisivanjem nezakonitog ugovora sa Adriatic Marinasom, kojim Opština odustaje od naplate komunalnog otpremanja zemljišta i mnogi drugi razlozi“.

Odluka o razrješenju donijeta je na osnovu javnog glasanja 17 odbornika. Sud nalazi da je osporena Odluka zakonita i da su navodi tužbe neosnovani.

„Procedura postupka razrješenja predsjednikasprovedena je u cjelosti u skladu a odredbama Poslovnika o radu Skupštine opštine Tivat, Statuta opštine i zakona o lokalnoj samoupravi“, stoji između ostalog u presudi.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

NEZVANIČNO SAZNAJE STANDARD: Kojoviću određeno tužilačko zadržavanje, kriminalna grupa...

Kako je kazao Lekić, Tužiteljka je naredbom proglasila postupak tajnom zato nije u mogućnosti da saopšti više...

Evo đe neće biti struje u petak

Kako su saopštili iz kompanije CEDIS, u slučaju loših vremenskih uslova radovi će biti odgođeni.

Rusija prestaje da dijeli informacije o nuklearnom oružju sa...

Rjabkov je rekao da je Moskva zaustavila svaku razmjenu informacija sa Vašingtonom nakon što je prethodno suspendovala...

Picula: Slogan “Evrope sad” treba da bude potvrđen reformama...

On je komentarišući izbornu trku za predsjednika Crne Gore kazao i da dobar rezultat Milatovića potvrđuje odranije...

Spajić: Nedjelja ključan dan, glasajmo za svjetliju budućnost Crne...

On je pozvao građane da u drugom krugu predsjedničkih izbora glasaju za kandidata PES-a Jakova Milatovića.

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare