(VIDEO) DA SE INCIDENTI NE PONOVE Sveštenik SPC osveštao trajekt ”30.avgust”: Spasi bože utrobu plovila ovog, sve mašine i strojeve…

Nakon što su prije nekolika dana pojavili prvi ozbiljni problemi sa ''perjanicom'' trajektne flote JP Morsko dobro, trajektom ''30.avgust'', ono što je na društvenim mrežama počelo kao šala da se trajekt ne bi zapalio da su ga osveštali, vjerovali ili ne juče je postalo stvarnost.

Da Crna Gora živi od 30.avgusta živi neku novu stvarnost pokazalo je, makar po snimcima sa društvenih mreža, i osveštavanje novog trajekta u vlasništvu JP Morsko dobro prvog u njihovoj floti.

Osim što je kupovina tog trajekta pratila čitav niz kršenja zakona i plaćanja po višestruko većoj cijeni od tržišne samo par dana nakon prve plovidbe trajekt se zapalio. Nakon tog incidenta korisnici drušvenih mreža su u šali govorili da se to desilo jer trajekt nije osveštan, ali ono što je trebalo da ostane kao šala brzo se pretvorilo u zbilju pa na video snimku možemo da vidimo svešteno lice kako blagoslovi trajekt riječima ” bože spasi utrobu ovog plovila sve mašine i strojeve”.

Video: Twitter

Iako zvuči kao da je neko otvorio nekakvu vremensku rupu pa smo se svi kolektivno vratili u 14.vijek, to je neka nova stvarnost koju moramo da živimo.

Teško da će opijajući miris tamjana spasiti 50 godina stare motore trajekta “30.avgust” i da će ga to poštedjeti muka, ali kad se kupi trajekt originalno planiran za rashod onda je očigledno lakovjernima i pomoć svevišnjeg više nego dobrodošla.

Sljedeći korak koji bi se mogao očekivati je da dežurni sveštenik koji bi trajno imao poziciju na trajektnim pristaništima ispovjeda sve vaše grijehe, pa da ako ste previše grešni dobijete zabranu ukrcaja kako trajekt ne bi pod težinom vaših grijeha potonuo.

Jer više ništa ne može da iznenadi, kad u vijeku u kom vozimo električne autmobile, kad ljude ponovo šalju na mjesec Javno preduzeće Morsko dobro osveštava plovilo čisto da pokriju sve moguće opcije osiguranja onda možete i da zamišljate najnevjerovatnije situacije jer u Crnoj Gori one su vjerovatno već postale stvarnost.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

U Podgorici uhapšene tri osobe: Krali satove, obijali vitrine...

Podgorička policija je lišila slobode B.V. (40) i V.J. (39) zbog sumnje da su izvršili dva krivična...

Makron povlači ambasadora i vojne trupe iz Nigera

Francuska je zadržala oko 1.500 vojnika u Nigeru od julskog puča i više...

Uhapšen Podgoričanin, pijan vrijeđao policajce

Pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 159 prekršajnih prijava, izdali 1.059 prekršajnih naloga, oduzeli 15...

Nakon više godina, mještani naselja Beri dobiće novi asfalt

Ekipe Gradskog preduzeća Putevi d.o.o. sjutra će početi sanaciju glavne saobraćajnice kroz selo, kao...

Dačić: Međunarodna zajednica dozvoljava da dođe do sukoba na...

On je za TV Prva ocijenio da međunarodna zajednica praktično dozvoljava da dođe...

NAJČITANIJE

1 komentar

guest

1 Comment
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Micko
Micko
26/03/2023•09:00 09:00

Neviđeni primitivizam, to je trajekt svih građana CG, sa kojim pravom ga osvještava pop crkve Srbije!