Vlaović: Duško Jovanović mora biti simbol britkog novinarskog pera, a ne države koja je zatajila u rasvjetljavanju ubistva novinara

Povodom 18.godina od ubistva Duška Jovanovića, ministarka kulture i medija Maša Vlaović položila je vijenac na mjesto ubistva Jovanovića i posjetila redakciju lista ''Dan'', saopšteno je iz njenog resora.

“To što porodica Duška Jovanovića, članovi njegove redakcije, svi novinari i novinarke, crnogorska javnost, posle 18 godina ne znaju ko su nalogodavci pucnja na slobodu izražavanja u Crnoj Gori, ima poražavajuće posljedice na medijske slobode i predstavlja obeshrabrujuću poruku svim novinarima, koji se i danas suočavaju sa napadima i pritiscima, i baca sjenku na sve pokušaje u pravcu stvaranja uslova da mediji u Crnoj Gori rade slobodno, a novinari i novinarke oslobođeni straha da će ih napisana riječ i istraživački radovi, koštati života”, poručila je Vlaović.

Istakla je da je ova Vlada riješena da uradi sve da se u što kraćem roku nalogodavci i učinioci ovog zločina nađu pred licem pravde.

“Duško Jovanović mora biti simbol britkog novinarskog pera, a ne države koja je zatajila u rasvjetljavanju ubistva novinara” zaključila je Vlaović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

SDP URI: Manje gledajte Vučićeve Pink i Hepi TV,...

Oni su ocijenili da je tvrdoglavo insistiranje na pitanjima pojedinih vjerskih zajednica i...

Carlosu Santani pozlilo usred nastupa, srušio se na pozornici

Snimak incidenta pojavio se na društvenim mrežama gdje je više korisnika podijelilo trenutak kada se 74-godišnjak srušio...

Vatrogascima od danas pomaže 20 sezonaca

Vatrogasci su tokom noći uspjeli da ugase požar koji je buktio na brdu...

Rekordne temperature mora u Hrvatskoj, na Mljetu čak 30...

U Dubrovniku i na Mljetu temperatura mora je bila 29 stepeni, na Lastovu,...

ŽPCG za STANDARD: Nijesmo u mogućnost da u svim...

Kako navode za prvih pet mjeseci 2022. godine prevezeno je skoro 250.000 putnika, što je za 75...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare