Vojinović održao sastanak sa predstavnicima udruženja crnogorskih iseljenika ‘Asocijacijom Montenegro’

Tokom boravka ministra prosvjete Miomira Vojinovića u Parizu povodom učešća na Pred-Samitu o transformaciji obrazovanja, Ambasada Crne Gore upriličila je susret sa predstavnicima udruženja crnogorskih iseljenika 'Asocijacijom Montenegro'.

Pored ministra Vojinovića i ambasadora Crne Gore u Francuskoj Ivana Ivaniševića sa saradnicima, sastanku su prisustvovali predsjednik Asocijacije Miodrag Zlatičanin, sekretar Srećko Zlatičanin, blagajnik Radoica Marković, kao i član Savjeta za saradnju sa dijasporom-iseljenicima Dejan Šestović.

Predstavnici Asocijacije i Savjeta upoznali su ministra Vojinovića sa radom Asocijacije i Savjeta i aktivnostima koje sprovode, kao i sa izazovima sa kojima se suočava Asocijacija prilikom organizacije nastave za djecu iseljenika.

Ambasador Ivanišević je kao jedan od mogućih oblika saradnje sugerisao rad na prikupljanju i objedinjavanju građe o crnogorskom iseljeništvu u Francuskoj.

Ministar Vojinović je pozdravio napore koje Asocijacija i Savjet ulažu i prepoznao značaj aktivnosti koje sprovode u kontekstu očuvanja identiteta dijaspore-iseljenika. On je izrazio spremnost, da u okviru nadležnosti resora kojim rukovodi razmotri mogućnosti za podršku budućih aktivnosti Asocijacije kao i jačanje saradnje sa svim relevantnim institucijama u Crnoj Gori.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sastanak stare parlamentarne većine u Bijelom salonu, ali bez...

Sastanku prisustvuju premijer Dritan Abazović (Građanski pokret URA), Vladimir Joković (Socijalistička narodna partija), Nebojša Medojević (Pokret za promjene), Andrija Mandić (Nova srpska demokratija), Milan Knežević (Demokratska narodna...

Konjević: Pozdravljam reakciju SDT, ako Abazović u iskazu ne...

Kako Konjević tvrdi na Tviteru, to je bio njegov zahtjev još 11.07.2022, koji je objelodanio u objavi.

SDT razmatra da sasluša premijera Abazovića u vezi saznanja...

“Nakon današnjih izjava premijera u parlamentu, specijalni tužioci i državni tužioci upućeni na rad u Specijalno državno...

Kurti: Španija da prizna Kosovo, nije isti slučaj kao...

Prema Kurtiju, Španija treba da se složi i prizna Kosovo. „Znam da ima žalbi,...

Uručena vrijedna oprema barskim vatrogascima

"U pitanju je spasilačko korito i spasilačka spinalna daska sa pratećom opremom. Imajući u vidu povećan obim...

NAJČITANIJE

1 komentar

guest
1 Comment
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
rudi
rudi
01/07/2022•12:25 12:25

Ko su iseljenici a ko su dijaspora ja mislim da se tu lome koplja a i kao uvijek o slabijoj glavi.DA NE IDEMO DALJE OD 1918 kada je propala C.Gora do pocetka rata 20 i vie godina stariji su vec pomrli a omladina skoro asimirana a od 1945 ko su bili iseljenici i izbjeglice i nikako prijatelji nove vlasti i nastavili su i dalje da se druze sa drubim pristalicama iz Srbije i sirom svijeta radili protiv SFRJ.To nije bila dijaspora, ta crna dijaspora je povezana sa odlaskom nasih ljudi na rad u zapadne zemlje i to legalno ,sa papirima… Pročitaj više »