Vojinović sa predstavnicima EIB-a: Predviđena izgradnja tri osnovne škole, jedne gimnazije…

Miinistar prosvjete Miomir Vojinović i državna sekretarka Milijana Vukotić Jelušić, sa svojim saradnicima susreli se su se danas sa predstavnicima Evropske investicione banke, glavnim službenikom za investicije za područje Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine Kadirom Bahcecikom, EIB menadžerom za Crnu Goru Đovanijem Kamisom i ekspertima za obrazovanje Entonijem Fridmanom i Koseleči Nihanom.

“Na sastanku je iskazano zadovoljstvo obje strane što je ubrzana dinamika realizacije projekta “Program unapređenja crnogorskog obrazovanja” vrijednog oko 60 miliona eura, koji Ministarstvo prosvjete realizuje uz kreditnu podršku Evropske investicione banke”, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

U okviru ovog projekta predviđena je izgradnja četiri nove obrazovne institucije, tri osnovnog obrazovanja i jedna gimnazija, dogradnja tri predškolske ustanove te rekonstrukcija i adaptacija deset srednjoškolskih objekata, opremanje škola informatičkom opremom i školskim mobilijarom i stručnih škola opremom za praktičnu nastavu.

U okviru ovog projekta biće izgrađena i škola Vladimir Nazor, te je posebno pohvaljena činjenica da je u toku intezivan rad na izradi glavnog projekta za ovu školu.

“Poseban fokus je bio na planovima Ministarstva na sprovođenju mapiranja školske infrastrukture u cilju daljeg strukturnog i analitičkog razmatranja investicionih potreba i daljoj digitalizaciji obrazovanja kroz opremanje školskih biblioteka informatičkom opremom, za šta su predstavnici Evropske investicione banke iskazali spremnost da pruže podršku”, navodi se u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Bojović: Ginisova knjiga rekorda frapirana crnogorskom parlamentarnom većinom

"Premijer od tri procenta upravlja Vladom koju čine stranke od šest odsto. Vladu čuvaju izborni dobitnici koji...

Crveni krst: Svijet nije spreman za sljedeću pandemiju

IFRC u ovogodišnjem izvještaju, za razliku od prethodnih, nije istraživao brojne prirodne katastrofe koje su izazvale ogromno...

Bilčik: EU u javnom životu Srbije često nije tretirana...

„Bilo bi od velike pomoći kada bi EU u javnom životu Srbije bila tretirana fer od političara...

Makron ne isključuje slanje borbenih aviona Kijevu, ali pod...

Francuska je dosad slala Kijevu protivvazdušne sisteme, raketne bacače, topove i ostalu vojnu opremu, i obećala je...

Plenković o Milanovićevoj izjavi: Kosovo nije anektirano

„Niko nije anektirao Kosovo jer bi ga onda pripojio nekoj drugoj državi. Ne znam za pojam ekstrakcije...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare