Izvor:Antena M

Vujović: Nisam začuđen što je izostala reakcija ključnih ambasada na prijetnje Anteni M, dvostruke standarde gaje već deceniju

Izvršni sekretar Medijskog savjeta za samoregulaciju Ranko Vujović komentarisao je ćutanje ključnih ambasada na nedavne prijetnje Anteni M. Kaže da je primijetan različit odnos stranih ambasada, ne samo povodom napada na medije i novinare, već i kad su posrijedi dodjeljivanja određenih sredstava putem grantova.

“Nisam začuđen da je ovaj put, kao i nekoliko puta ranije, izostala reakcija određenih ambasada kada su u pitanju napadi na novinare Antene M kao i na novinare nekih drugih medija. Primijetno je da posljednjih desetak godina zapadne ambasade gaje dvostruke standarde kada je u pitanju njihov odnos prema medijima, pa se to i ovaj put, nažalost, ponavlja. Žao mi je zbog toga i mislim da bi svi novinari trebalo da imaju isti tretman, kod zapadnih ambasada prije svega”, kazao je Vujović za Antenu M.

Upitan koji je razlog što ambasade sad ćute a u drugim situacijama, kada su neki drugi mediji meta napada, odmah reaguju, pokazujući da slobodu medija i sigurnost novinara samo na riječima afirmišu kao univerzalnu vrijednost, Vujović kaže da je očigledno da zapadne ambasade u prethodnih deset godina imaju medije koje favorizuju te da se ta praksa nastavila sve do današnjeg dana.

“Mislim da su to mediji koji su prije svega, bar po njihovom mišljenju, završavali poslove koji su njima bili bitni u Crnoj Gori, dok drugi mediji, navodno, nisu bili bliski politikama za koje su se oni zalagali”, zaključio je Vujović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Predsjednica Slovačke uputila telegram Đukanoviću: U ovom teškom trenutku...

“Uvaženi gospodine Predsjedniče, sa dubokom tugom primila sam vijest o tragičnim događajima koji su se desili u...

Nikšićanin ranjen u tuči

Kako nam je nezvanično potvrđeno u Nikšiću je došlo do ranjavanja jedne osobe oštrim predmetom, kojoj su...

CPC će sjutra služiti liturgiju za stradale na Cetinju

Službe će, najavljuju iz CPC, služiti od 10 časova. “Pozivamo Vjerni narod da uzme...

Đukanović: Cijenimo pažnju susjeda i poruke saosjećanja i podrške...

Đukanović je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, danas imao odvojene telefonske razgovore sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i...

Rakočević o radu policije na Cetinju: Preventivne mjere potpuno...

Očekuje da se nadležni organi što prije izjasne po pitanju eventualnih propusta u radu policije.

NAJČITANIJE

1 komentar

guest
1 Comment
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Mamba
Mamba
15/05/2022•10:39 10:39

Nisi me iznenadio.INS4 i Borba du po tvojoj mjeri i rtcg nova,heppi,informer,pavicevic kurir,mitrovic,ljubitelj navodno maloljetnica,dje prostitutke i narkomani i kriminalci su zvijezde.Dugo stojis tu,zahvaljujuci dpsu,nazalost nidibim prvi nego stoti promadaj.Nikada se nisi deklarisao nacionalno a emormna primanja ti ne smetaju.