Vuković: Glavni grad obezbijedio besplatno korišćenje računara za učenike podgoričkih škola

Gradonačelnik Ivan Vuković kazao je da dok Vlada tako posvećeno radi na pripremi drugog polugodišta da ne znamo hoće li nam djeca uopšte krenuti u školu i pod kojim uslovima, Glavni grad je odlučio da djeluje konkretno. Počev od 18. januara, uz poštovanje epidemioloških mjera, 20 računara biće svakodnevno dostupno učenicima osnovnih i srednjih škola u periodu 8-16 časova.

“Svjesni da veliki broj učenika ne posjeduje računare, zbog čega nijesu u mogućnosti da od kuće prate online nastavu, odlučili smo da im stavimo na raspolaganje naš Birziminium Hub (Centar kompetencija) u Vučedolskoj ulici”, kazao je Vuković.

Počev od 18. januara, uz poštovanje epidemioloških mjera, 20 računara biće svakodnevno dostupno učenicima osnovnih i srednjih škola u periodu 8-16 časova.

Centar kompetencija, odnosno Birziminium Hub privremeno će biti stavljen na raspolaganje učenicima osnovnih i srednjih škola sa teritorije Podgorice.

Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju, te činjenicu da su zbog smanjenja epidemiološkog rizika škole značajan dio nastave prebacile na online platformu, a da nijesu svi roditelji u mogućnosti da đeci obezbijede jednake uslove, odlučili smo da, od poneđeljka, 18. januara, ovaj prostor koji se nalazi u strogom centru grada (Vučedolska ulica), se stavi na raspolaganje podgoričkim učenicima, uz obavezu poštovanja svih propisanih epidemioloških mjera.

Da bi njihova đeca koristila jedan od 20 raspoloživih računara koji su povezani na internet, neophodno je da roditelji/staratelji kontaktiraju Glavni grad na broj 020/665-083 ili putem e-maila na adresu [email protected] U zahtjevu je neophodno navesti ime i prezime đeteta, jednog roditelja/staratelja, školu koju pohađa i termin u kojem bi učenik koristio računar (radnim danima dostupan u periodu od 08.00 do 16.00 sati).

Podsjećamo, Birziminium Hub su pokrenuli Glavni grad i Unija poslodavaca 2019. godine u cilju sticanja kompetencija i podrške preduzetništvu. Sve obuke koje se inače realizuju u ovim prostorijama biće organizovane nakon termina predviđenih za učenike.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Ministarstvo osudilo vršnjačko nasilje u Baru: Svi moramo preuzeti...

- Vršnjačko nasilje je višestruk problem koji je potrebno sagledati sa psihološkog, sociološkog i pedagoškog aspekta. Svaka...

POLICIJA PRIVELA ACU LUKASA!

Pjevača je policija zaustavila i priveden je u stanicu. Pjevač je nezvanično saznaje list, pobjegao od policije.

SD: Živković 19. januara nije poštovao epidemiološke mjere (FOTO)

Socijaldemokrate SD uporedile su Živkovićevu izjavu sa fotografijom od 19. januara na kojoj on, drugi ljekari i...

Spajić: Troškovi pravnog savjetovanja u postupku izdavanja obveznice su...

"Intenzivnim pregovorima smo sačuvali preko milion EUR. Drago nam je da su mnogi koji su bili dio...

Vujović: Vučić bi da do kraja sruši Đukanovića, novca...

To je bio racionalan potez uklanjana dijela ljudi, što je bio i ranije slučaj. Pri tome, napominjem...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare