Za štampane medije i internetske publikacije 344 hiljada eura

Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija objavilo je danas javni konkurs za raspodjelu sredstava iz Fonda za podsticanje medijskog pluralizma i raznovrsnosti medija namijenjenih štampanim medijima i internetskim publikacijama kao i javni poziv za članove nezavisne Komisije za raspodjelu sredstava iz ovog podfonda.

Ukupan iznos sredstava za raspodjelu iz podfonda za štampane medije i internetske publikacije je 344.037,58 eura, a raspodjela se vrši na sljedeći način: 90 odsto za raspodjelu, pet odsto za operativne troškove različitih mehanizama samoregulacije i pet odsto za operativne torškove Ministarstva.

Kako je objašnjeno iz Ministarstva, cilj konkursa je finansiranje sadržaja od javnog interesa, promovisanje i jačanje medijske pismenosti, zaštita od dezinformacija i lažnih vijesti, podrška ostvarivanju prava građana na pluralno informisanje, podsticaj informisanja o aktuelnim dešavanjima u oblasti društvenog, privrednog, umjetničkog kulturnog i sportskog života.

Pravo učešća na javnom konkursu imaju osnivači medija koji su upisani u Evidenciju medija kod nadležnog organa, koji su redovno izmirili poreske obaveze, koji nisu nenamjenski trošili sredstva dodjeljena iz državnog budžeta i ispunjavaju ostale kriterijume propisane ovim konkursom.

Na konkursu mogu da učestvuju i samoregulatorna tijela koja su aktivna u posljednje tri godine i ispunjavaju druge uslove propisane javnim konkursom.

Konkurs je otvoren sedam dana, a sve informacije mogu se pronaći na stranici Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija i putem ovog LINKA.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Djevojka i muškarac iz Nikšića utopili se u jezeru

Obdukcija je kako saznajemo pokazala da na njihovim tijelima nije bilo bilo kakvih tragova nasilja, te da...

Medijska zajednica Crne Gore želi konkretne reforme medijskog sektora

Anketa je sprovedena putem online upitnika u periodu od sredine decembra 2021. do sredine januara 2022. godine....

Rudan o Đokoviću: Da si silovatelj djevojčica, premijer kriminalac,...

 Ona je, između ostalog, uporedila njegov slučaj sa još jednim koji puni novinske natpise ovih dana: optužbe...

URA: Osuđujemo skrnavljenje fasade crkve u Podgorici

Oni su naveli da izolovani slučajevi bazirani na vjerskoj netrpeljivosti nikada neće biti društveno prihvaćeni u Crnoj...

Evrokup novčano kaznio Budućnost

“Plavi” su kažnjeni zbog ubacivanja predmeta u teren tokom meča protiv Bursaspor u prošlom kolu.

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare